Tetszett a cikk?

Tavaly 246 millió forint volt az első negyedévi nettó eredmény.

A nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) alapján készült, konszolidált, nem auditált eredmény-kimutatás szerint a csoport értékesítési árbevétele 40,962 milliárd forint volt, 9,4 százalékkal több, mint 2003 első három hónapjában.Az anyavállalat első három havi értékesítési árbevétele 7,9 százalékkal nőtt, 35,86 milliárd forint volt, és a csoportszintű árbevétel 88 százalékát adta.A vegyipari cég összes árbevételének 44 százaléka exportból származott.Az üzleti eredmény 2,437 milliárd forintra nőtt a bázisidőszaki 481 millió forintról. A növekedést a jelentés szerint az árfolyam-változásoknak a TVK számára pozitív hatása, az olefin és polimer termékértékesítés mennyiségének növelése, és az értékesítés árteljesítményének javulása okozta.Az első negyedévi nettó pénzügyi nyereség 558 millió forint volt, szemben az egy évvel korábbi 170 millió forintos veszteséggel.A TVK Rt. jegyzett tőkéje 24,5 milliárd forint, a saját tőke értéke 104,7 milliárd forint volt az első negyedév végén.

(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Marabu Féknyúz: Szájer 1.

Marabu Féknyúz: Szájer 1.

Füstmentes kvíz: 10+1 kérdés a dohányzásról és az ártalomcsökkentésről

Füstmentes kvíz: 10+1 kérdés a dohányzásról és az ártalomcsökkentésről

Ezek most a leginkább megbízható autók egy idei felmérés szerint

Ezek most a leginkább megbízható autók egy idei felmérés szerint