Tetszett a cikk?

A cég a tavalyit 129 százalékkal meghaladó, a várakozások felső szintjének megfelelő 51,9 milliárd forintos nettó eredményt ért el.

A Mol-csoport nettó árbevétele az első negyedévben 37 százalékkal 462,4 milliárd forintra nőtt.A társaság üzleti eredménye elsősorban a továbbra is kedvező olajipari környezetnek, a kitűnő feldolgozás-kereskedelmi teljesítménynek, a Szlovnaft konszolidációjának és a gázüzletben jelentkező erős kedvező szezonális hatásnak köszönhető – derül ki a Mol Rt. gyorsjelentéséből. A Mol pénzügyi műveletei az egy évvel korábbi kilenc milliárd forintos veszteség után közel 4,2 milliárd forintos nyereséget hoztak.Az üzletágra pozitív hatással volt a 2003. második negyedévben megkezdett és azóta konszolidált oroszországi (ZMB mező) kőolaj-kitermelés. A hazai termelés költsége csupán kismértékben növekedett az előző év hasonló időszakához képest.A hazai kőolajtermelés 1,8 százalékkal 278 ezer tonnára emelkedett 2004 első negyedévében, míg a földgáztermelés 8,6 százalékkal csökkent. A nemzetközi kőolajtermelés pozitív hatásának ellenére a csoport fajlagos kőolaj kitermelési költsége 2,9 USD/hordóról 3,7 USD/hordóra növekedett az erősebb forint és a hazai mezők magasabb karbantartási költsége következtében.Az új gázüzletági szabályozás szerint 2004. január 1-től valamennyi nem lakossági fogyasztó jogosult elhagyni a közüzemi ellátást. A Mol várakozásai szerint 2004-ben a teljes magyarországi gázfogyasztás hét százalékát fogja kitenni a versenypiac. A Mol várhatóan e kereslet ötven százalékát fogja kielégíteni.

(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pár napig még marad a ködös, hideg idő

Pár napig még marad a ködös, hideg idő

Szerbiában 4 hetes lesz a téli szünet a járvány miatt

Szerbiában 4 hetes lesz a téli szünet a járvány miatt

Közös javaslatcsomagot dolgozott ki az ellenzék a nők elleni erőszak megszüntetésére

Közös javaslatcsomagot dolgozott ki az ellenzék a nők elleni erőszak megszüntetésére