Tetszett a cikk?

Az Újpest és Budakalász közötti M0-ás északi híd építéséhez szükséges engedélyeket az érintett Budakalász, Szigetmonostor és Budapest III. kerületének kell még megadnia.

Az engedélyek megérkezését követő lépés a közbeszerzési pályázat kiírása lesz, és a kivitelezők közötti verseny győztese azonnal hozzáláthat majd a becslések szerint 30-40 milliárd forint értékű híd építéséhez - mondta Petki Gusztáv, a Nemzeti Autópálya Rt. igazgatója.A kétszer kétsávos, leállósávval is ellátott, acél- és betonszerkezetből készülő hídra a gyalogosoknak járdát és kerékpárutat is terveztek. A híd hossza 1850 méter lesz, és négy pillérre támaszkodik. Két-két pilléren áll majd a Nagy-, illetve a Kis-Dunán, a Szentendrei-szigeten pedig betonlábak tartják a szerkezetet.Az új híd a pesti oldalon Békásmegyer közelében fut majd be a 11-es útba. Amennyiben nagyobb dunai árvizek nem akadályozzák a munkálatokat - mondta az igazgató -, az eredeti tervek szerint 2007 végén megindulhat az új hídon a forgalom.Mivel addigra – elvileg - az M0-ás körgyűrű keleti szektora is elkészül, autók tízezrei kerülhetik el a fővárost, és így némiképp csökken majd a külső kerületek útjainak zsúfoltsága. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sok új fajt fedeztek fel nálunk tavaly, a gond csak az, hogy nagy részük invazív vagy kártevő

Sok új fajt fedeztek fel nálunk tavaly, a gond csak az, hogy nagy részük invazív vagy kártevő

100 millió dollárt ajánlott fel Elon Musk a legjobb szén-dioxid-kivonó eljárásért

100 millió dollárt ajánlott fel Elon Musk a legjobb szén-dioxid-kivonó eljárásért

Marabu Féknyúz: Bízhatok a vakcinában?

Marabu Féknyúz: Bízhatok a vakcinában?