szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Komoly államháztartási reformokra, gyökeres gazdaságpolitikai fordulatra van szükség a magyar gazdaságban – jelentette ki Bokros Lajos volt pénzügyminiszter, jelenleg a Közép-Európai Egyetem professzora egy Tolna megyei rendezvényen.

Bokros hangsúlyozta: "a költségvetés újra-újra megismétlődő és fokozódó hiányát csak a költségvetés szerkezetének módosításával és terjedelmének csökkentésével lehet megállítani.”

Az ex pénzügyminiszter kifejtette: a sokat emlegetett adóreformon mindenki az adókulcsok csökkentését érti, de ez nincs így. "Az adórendszer szerkezetén kell változtatni, ami például a kedvezmények nagy részének, vagy inkább mindegyikének a megszüntetését is jelenti, továbbá szociális reformot feltételez, s az oktatás, az egészségügy és a munkaerőpiac reformjára is szükség van, hogy az emberek többet vállaljanak a saját jövőjükbe való befektetés érdekében" - mondta.

Bokros Lajos szerint a magyar gazdaság veszített lendületéből, nagyon nagy mértékű mind a költségvetés, mind a folyó fizetési mérleg hiánya.

Arra az újságírói felvetésre, hogy a sajtóban időről-időre szóba kerül visszatérése a pénzügyminiszteri posztra, Bokros Lajos úgy válaszolt: "nincs időszerűsége".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itthon

Bokros Lajos radikális reformprogramot szorgalmaz

Az ikerdeficit, azaz a belső és külső eladósodás drasztikus intézkedéseket kíván, többek között az ingatlanadó gyors bevezetését, mutatott rá a Magyarország gazdasági és politikai illeszkedése címmel rendezett konferencián Bokros Lajos, a Közép-Európai Egyetem (CEU) frissen kinevezett tanára.

Itthon

Bokros mint alternatíva

Bár a forintválság, úgy tűnik, lecsengett, továbbra sem mennek jól a dolgok a magyar gazdaság házatáján. Sokak szerint kormányfőcsere javíthatna a gazdaságpolitika hatékonyságán.

Gazdaság

Bokros Lajos három napon belül hazatér

A Horn-kormány egykori pénzügyminisztere a napokban megválik a világbanki igazgatói tisztjétől, és október 1-től a Közép-európai Egyetem (CEU) professzora lesz - tudta meg Bokros Lajostól a hvg.hu.

Videón a titok: így működik az Oppo feltekerhető kijelzős telefonja

Videón a titok: így működik az Oppo feltekerhető kijelzős telefonja

Halálra gázoltak egy gyereket Eperjes közelében

Halálra gázoltak egy gyereket Eperjes közelében

Magyarország is kap ajándékba koronavírus-vakcinát Izraeltől

Magyarország is kap ajándékba koronavírus-vakcinát Izraeltől