szerző:
MTI

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 194,39 pontos emelkedéssel, 22564,26 ponton zárt csütörtökön, az előző kereskedési napi záró értékhez képest ez 0,87 százalékos erősödés. A részvénypiac forgalma 18,9 milliárd forint volt, a vezető részvények a vegyesen változtak az előző napi záráshoz viszonyítva.

A napközben tapasztalható erős emelkedés után az amerikai piacok negatív nyitását követően kezdett gyengülni a magyar tőzsde indexe - mondta Zékány András, az ING Bank elemzője. A Richter bejelentette, hogy hétfőn hozza nyilvánosságra gyorsjelentését, és ennek hatására spekulációs vásárlások kezdődtek, amelyek történelmi csúcsra segítették a gyógyszerpapírt. A szintén csúcson záró Egist a Richter húzta magával - tette hozzá Zékány András.

Az OTP szerdán váratlanul emelkedett 1,5 százalékot, mai esése ennek korrekciója volt - vélekedett az elemző. A szintén gyengülő Magyar Telekom piacára az 1000 forintos szintnél sok eladó lépett be, így a papír nem tudta tartani a technikai szintet.

A pénteki kereskedési nap hangulata az amerikai kereskedéstől függ, a Nyugat-Európában és Lengyelországban már tapasztalható negatív hangulat a magyar piacra is kihathat - jegyezte meg a szakértő.

A Richter 5,4 milliárd forintos forgalom mellett 44 950 forinton, történelmi csúcson zárt, árfolyama 1450 forinttal 3,3 százalékkal emelkedett. Az Egis papírok ára 815 forinttal, 3,24 százalékkal 25.990 forintra emelkedett.

A Mol 215 forinttal, 1 százalékkal 21 620 forintra erősödött, forgalma 6,7 milliárd forint volt. Az OTP 7223 forinton fejezte be a kereskedést, ez 27 forinttal, 0,37 százalékkal alacsonyabb, mint a szerdai záróára. A pénzintézet részvényeinek forgalma 2,3 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 5 forinttal, 0,50 százalékkal 994 forintra csökkent, forgalma 1,3 milliárd forint volt. A BUMIX 32,27 pontos emelkedéssel, 1984,25 ponton fejezte be a kereskedést, ez az előző napi záráshoz viszonyítva 1,65 százalékos
erősödés.

A Budapesti Értéktőzsde áruszekciójában csütörtökön a határidős búza ára egyetlen lejáratra sem változott, a kukorica és a takarmányárpa ára pedig egy-egy határidőre csökkent. A búza tonnánkénti ára márciusra és májusra is változatlanul 25 200 forint, az augusztusi továbbra is 24 100 forinton áll. A határidős takarmánykukorica márciusi ára 200 forinttal 24 800 forintra csökkent, a többi lejáratra nem változott. A határidős napraforgó márciusi jegyzése változatlanul 49 500 forinton, az októberi pedig 53 000 forinton áll. A határidős repce augusztusi jegyzésára 49 850 forint maradt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Gazdaság

A nap vesztese a Richter volt a tőzsdén

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 464,94 pontos csökkenéssel, 20589,24 ponton zárt csütörtökön. A szerdai záráshoz képest ez 2,21 százalékos gyengülés.

MTI Gazdaság

BÉT: történelmi csúcson a Richter és az Egis

A részvénypiac forgalma kedden meghaladta a 25 milliárd forintot, a vezető részvények az erősödő Richter kivételével gyengültek az előző napi záráshoz viszonyítva. Kedd délelőtt a Richter és az Egis ismét történelmi csúcsot ért el.

Arról készített műsort a köztévé, hogyan lehet meggyógyítani a melegeket

Arról készített műsort a köztévé, hogyan lehet meggyógyítani a melegeket

A kínai vagy az orosz fenyegetés helyett a mexikói határvédelemről beszélt Trump

A kínai vagy az orosz fenyegetés helyett a mexikói határvédelemről beszélt Trump

Autóbaleset érte az angol királynő férjét

Autóbaleset érte az angol királynő férjét

Mészáros Lőrinc horvát csapata leigazolta Kleinheislert

Mészáros Lőrinc horvát csapata leigazolta Kleinheislert

Székely János püspök: Méltányos volna a családi pótlék emelése

Székely János püspök: Méltányos volna a családi pótlék emelése

Bűzös lé folyik a kukásautókból a II. kerületben

Bűzös lé folyik a kukásautókból a II. kerületben