szerző:
MTI

A forint hétfőn erősebben nyitott a bankközi devizapiacon, az eurót reggel 250,35/45 forinton jegyezték, szemben a pénteki 250,90/95 forinttal.

A forint 19 bázisponttal 11,32 százalékra erősödött a plusz-mínusz 15 százalékos ingadozási sáv erős oldalán. Az üzletkötők szerint piacbefolyásoló hírek hiányában nehezen indul a kereskedés. A monetáris tanács ülésezik ugyan a nap folyamán, de a kamat kérdése nem szerepel napirenden.  

A dollár kis mértékben gyengült a nemzetközi piacokon, a reggel jegyzett 208,60/70 forintos árfolyam 70 fillérrel marad el a péntek délutáni 209,30/40 forinttól. 

A forintpiacon 5 bázisponttal 5,75/85 százalékra emelkedett az overnight és a tomnext kamat, a hosszabb lejáratokon a kereskedés első félórájában még jegyzés sem volt. Az állampapírok másodpiacán a jegyzések követik az amerikai államkötvény hozamok pár bázispontos csökkenését, de egyelőre csak
"tapogatózás folyik", üzletek nem születnek - mondták el kereskedők. A héten nem kerül sor államkötvény aukcióra sem, csupán diszkont-kincstárjegyet értékesít az Államadósság Kezelő Központ összesen 100 milliárd forint értékben.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Gazdaság

Gyengült a forint a bankközi devizapiacon

A forint gyengébben nyitott pénteken reggel a bankközi devizapiacon, az eurót 251,05/15 forinton jegyezték, mintegy 25 fillérrel drágábban a 250,80/90 forintos csütörtöki árfolyamnál.

MTI Gazdaság

Erősödött a forint a bankközin

A forint szerdán erősödött a bankközi devizapiacon, az eurót 251,35/45 forinton jegyezték négy óra tájban, több mint egy forinttal gyengébben a 252,70/80 forintos keddi árfolyamnál.

MTI Gazdaság

Stabil maradt a forint

A forint stabil maradt az euróval szemben pénteken a bankközi devizapiacon, az eurót délután 250,90/95 forinton jegyezték, csaknem azonosan a csütörtöki 250,80/90 forintos árfolyammal.

17 év után itt az új Toyota Supra

17 év után itt az új Toyota Supra

Megmagyarázta a Gundel ügyvezetője, miért olcsó Orbán menzája

Megmagyarázta a Gundel ügyvezetője, miért olcsó Orbán menzája

Gigászi offenzívába fogott Mészáros Lőrinc

Gigászi offenzívába fogott Mészáros Lőrinc

600 dollárt költött a világ legnagyobb O1G-jére a magyar pilóta

600 dollárt költött a világ legnagyobb O1G-jére a magyar pilóta

Még mindig nincs meg a kútba zuhant spanyol kisfiú, új módszerrel keresik

Még mindig nincs meg a kútba zuhant spanyol kisfiú, új módszerrel keresik

18 milliárdos állami megrendelés landolt Mészáros Lőrinc gyermekeinél

18 milliárdos állami megrendelés landolt Mészáros Lőrinc gyermekeinél