szerző:
MTI/hvg.hu

Ma már nem újdonság, hogy a bankok egyre vonzóbb lakáskölcsön-ajánlataikkal próbálnak új ügyfeleket szerezni. Újdonságként most itt van az első önerő nélküli hitelkonstrukció is.

Több új, a lakossági ügyfeleknek szóló termékkel jelenik meg a piacon az Erste Bank. A pénzintézet a magyar piacon elsőként hajlandó akár teljesen önerő, illetve plusz ingatlanfedezet nélkül lakáshitelt kínálni - mondta Tátrai Bernadett, a hitelintézet lakossági üzletágának vezetője.

Az akár önerő nélkül is igényelhető lakáshitel már múlt hónap vége óta elérhető. A bank emellett az április 30-ig igényelt kölcsönöknél a folyósítási jutalékot is elengedi. A kölcsön vonzerejét növelheti, hogy öt év türelmi idővel is felvehető - ebben az időszakban csak a kamatokat kell fizetni -, a maximális futamidő pedig 35 év. Ám a teljes vételárat csak azoknál az ingatlanoknál finanszírozzák meg, amelyeknél a beruházó szerződött az Erstével.

Tavaly a magyar pénzpiacon a lakossági hitelállományok növekedésén belül 370 milliárd forintot tett ki a lakáshitelek bővülése, míg a fogyasztási kölcsönök növekedése 477 milliárd forintra rúgott. Tavaly az Erste Bank a lakossági hitelpiacon több mint 40 százalékos állománynövekedést ért el, ezzel piaci részesedése 9,1 százalékra nőtt. Az elmúlt évben a bank a lakosságnak 150 milliárd forintnyi új hitelt közvetített ki.

A magyarországi lakossági hitelpiacon a múlt év végén a teljes hitelállomány 3 788 milliárd forint volt, ebből a lakáshitelek 2 283 milliárd forintot tettek ki, a fogyasztási kölcsönök 1 205 milliárd forintot - hangsúlyozta Tátrai Bernadett.
 
 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Gazdaság

Drágulnak a svájci frankban felvett lakáshitelek

A negyed százalékpontos svájci kamatemelést követően hosszabb távon drágulnak a svájci frankban igényelt hitelek törlesztőrészletei Magyarországon is, ám ennek mértéke és ideje banktól és konstrukciótól függően eltérő lehet.

Egyéb

Várakozások az ingatlanpiacon – lakáshitelek 2006

Fokozódó piaci verseny, új termékek és szereplők, egyre kedvezőbb finanszírozási konstrukciók, nagyobb finanszírozási arányok, és a fedezet alapú hiteltermékek nagyobb részaránya fogja jellemezni a lakásfinanszírozási piacot 2006-ban az előzetes várakozások szerint.

Gazdaság

Lakáshitelek: szívesebben adósodunk el devizában

Továbbra sem lankad a hitelfelvételi kedv, a hitelállomány egy hónap alatt több mint 75 milliárd forinttal növekedett, az elmúlt fél évben regisztrált bővülés pedig megközelítette a 350 milliárd forintot - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) legfrissebb adataiból. A lakosság továbbra is elsősorban devizában adósodik el.

hvg.hu Gazdaság

Lakáshitelek: hogyan számolnak a bankok?

Ha tudjuk, mely módszerekkel és milyen arányok alapján állapítják meg a bankok, mekkora lakáshitelre vagyunk jogosultak, reálisabban mérhetjük fel vételi lehetőségeinket. Írásunk első részében azt kérdeztük meg a bankoktól, miként határozzák meg az ingatlanok értékét.

"Túlórázzon az anyád" - Orbán Facebook-oldalára kommentelték a szombati tüntetés videóját

"Túlórázzon az anyád" - Orbán Facebook-oldalára kommentelték a szombati tüntetés videóját

Elmaradhat a Brexit-szavazás a brit parlamentben

Elmaradhat a Brexit-szavazás a brit parlamentben

Kirakta edzőjét a Puskás Akadémia

Kirakta edzőjét a Puskás Akadémia

Botrányos: Trump veje segítette a szaúdi herceget az újságíró-gyilkosság után

Botrányos: Trump veje segítette a szaúdi herceget az újságíró-gyilkosság után

Egy hónapig várta gazdáját egy kutya a kaliforniai tűzvészben leégett romok között

Egy hónapig várta gazdáját egy kutya a kaliforniai tűzvészben leégett romok között

Elmarad Curtis nagykoncertje

Elmarad Curtis nagykoncertje