szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A budapesti Andrássy úton egy meglévő klasszikus épület felújításával, illetve öt új épületszárny megépítésével 77 luxuslakást épít a fővárosban a luxemburgi Orco Property Group. A beruházás értékét üzleti titokként kezelik.

Az Avenue Gardens elnevezésű luxusingatlan alapkövét szerdán rakták le, az átadást 2007 közepére tervezik.

Az Orco Property Group ez év elején nyilvános pályázaton elnyerte a Divatcsarnok megvásárlásának jogát. A hárommilliárd forintért megvásárolt, 7500 négyzetméter hasznos alapterületű Divatcsarnok felújításának költsége kétmilliárd forint - mondta Galambos Erzsébet, a cég magyarországi képviselője, aki elmondta, a beruházás értékét üzleti titokként kezelik.

Az Orco 2005 decemberében 70 millió euróért öt további nagy értékű ingatlant vásárolt meg Budapesten. A cégcsoport tulajdonába került a Vörösmarty téri Tőzsdeépület, a Szervita téri parkolóház és több banképület is. A csoport megvásárolta a Budapest Bank Váci úti székháza melletti területet, és a napokban zárult le a CIB Bank Andrássy úti épületének megvásárlása is.

Az ingatlanfejlesztéssel, ingatlan-befektetéssel és vagyongazdálkodással foglalkozó Orco Property Group 1991 óta van jelen Kelet-Közép-Európában, Magyarország mellett Horvátországban, Csehországban, Németországban, Lengyelországban, Oroszországban és Szlovákiában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Gazdaság

Luxusingatlan-körkép: hová költöznek a gazdagok?

Szűk, de sikeres szeletét alkotják a lakáspiacnak a luxusingatlanok. Legyenek patinás belvárosi házak tetőterében, vagy többlakásos társasházban, esetleg önálló telken házként, villaként kialakítva, többségük már akár a tervezőasztalról gazdára talál. Körbenéztünk a piacon.

MTI/hvg.hu Gazdaság

Luxusadó: értékövetezetekre tagolják Budapestet

Nem kerületenként, hanem 15 értékövezetbe való besorolással, az adózó bevallása alapján vetik majd ki Budapesten a luxusadót - mondta Nyáry Krisztián, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója. A 10-es értékövezetbe sorolt otthonok után már be kell fizetni az új adót.

Kulcsár Hajnal (hvg.hu) Gazdaság

Hol vegyünk lakást, ha luxusra vágyunk?

Saját kávézó, szauna, kültéri medence, fitneszterem, sofőrszolgálat – mindez már szinte elengedhetetlen egy luxusberuházásnál, ugyanúgy, mint a lakásonkénti két fürdő- és a több hálószoba. Legyen eredeti, s ne legyen elérhető sokak számára - összegezhetjük röviden a luxuslakások ismérveit. Lássuk a budapesti kínálatot!

Romain Grosjean a balesetéről: Láttam jönni a halált

Romain Grosjean a balesetéről: Láttam jönni a halált

134 millió állami pénzre pályázhatnak a hajléktalanellátó intézmények

134 millió állami pénzre pályázhatnak a hajléktalanellátó intézmények

Videó: Tankokkal vontatták vissza a kényszerleszállást végrehajtó repülőt Oroszországban

Videó: Tankokkal vontatták vissza a kényszerleszállást végrehajtó repülőt Oroszországban