szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Folytatódhat a panelfelújítási program, elbírálták az összes 2005-ben benyújtott pályázatot - közölte Kolber István, regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter.

Kolber István regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter áprilisi döntése alapján újabb 11 000 panellakást érintő felújítás kezdődhet meg 3 milliárd forint állami támogatással. A mostani határozattal valamennyi, 2005-ben benyújtott pályázatról döntöttek.

A Gyurcsány-kormány 16,4 milliárd forinttal támogatta a panellakások felújítását, amely 87 ezer lakás felújításához, 250 ezer ember életkörülményeinek javításához járul hozzá.

A 2001-ben indult panelprogram eddig 400 ezer ember lakóhelyének korszerűsítését segítette. A cél, hogy 2013 végére a teljes magyarországi panelállomány 80 százaléka megújuljon. A közeljövőben már uniós forrásokat is igénybe vehetünk a lakásprogram finanszírozásához.

A lakóközösségek bekapcsolódását a panelprogramba segíti a Panel Plusz hitelprogram is. A 20 évre felvehető hitel révén akár önerő nélkül is belekezdhetnek a lakóközösségek a felújításba.

A lakásügyekért felelős miniszter, Kolber István március közepén írta ki az idei panelpályázatokat. Az igények benyújtási határideje 2006. szeptember 29. A pályázati útmutató és a pályázathoz szükséges formanyomtatványok az Országos Lakás- és Építésügyi Hivatal honlapjáról tölthetők le.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Tizenöt milliárdnyi támogatást kértek panelfelújításra

A panelprogram pályázatára 14,7 milliárd forint támogatási igénnyel, 1566 pályázatot vettek nyilvántartásba, ami 74 335 lakás felújítását jelentheti. Tavaly többen éltek a pályázati lehetőséggel mint az azt megelőző négy évben összesen.

Gazdaság

Panelsztori I.: telepmunka

A Kádár-kor átkos örökségeként számon tartott lakótelepek döcögős rehabilitációja kapcsán a szakma immár e házak építészeti értékeit is dicséri. A hazai építészek egyébként sokáig hiába küzdöttek a panelért, később viszont már alig bírtak szabadulni tőle.

hvg.hu Gazdaság

Panelpanoráma: hol, mit, mennyiért?

Van, aki hallani sem akar a panellakásról, sokak szívesen elköltöznének, mások viszont megpróbálják a legjobbat kihozni belőle. Ha mégis a panel mellett döntünk, nem árt igen alaposan szétnézni a piacon, az árak lakóteleptől függően igen változatosan alakulnak.

MTI Gazdaság

Több mint 26 ezer panellakás újulhat meg

A Panel-program december 30-ig meghosszabbított pályázatára eddig 5,2 milliárd forint támogatási igénnyel, 534 pályázat érkezett be, ami 26 573 lakás felújítását jelentheti - közölte Borsi László, az Országos Lakás- és Építésügyi Hivatal (OLÉH) elnöke.

MTI Itthon

Hetvenötezren pályáztak a Panel-programra

A panelépületek energiatakarékos felújítására 75 ezer lakást érintő, 1565 pályázatot adtak be december végéig az önkormányzatok. A legtöbb pályázat Székesfehérvárról érkezett.

Radar360: Fókuszban a Szájer-ügy

Radar360: Fókuszban a Szájer-ügy

Tállai: A kormány megvédi az embereket az önkormányzati adóemeléstől

Tállai: A kormány megvédi az embereket az önkormányzati adóemeléstől

Marabu Féknyúz: Szájer 1.

Marabu Féknyúz: Szájer 1.