szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 215,14 pontos emelkedés után 20.390,31 ponton zárt csütörtökön, 1,07 százalékkal magasabban, mint szerdán.

A részvénypiac forgalma 34,5 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz viszonyítva. Farkas Róbert, a Takarékbank részvénypiaci igazgatója elmondta, hogy a forint gyengülése nem sújtotta a részvénypiacot, sőt az "olcsó forintért olcsó részvényt" elve alapján több papír jelentős nyereséggel zárta a napot. A nap nyertese az OTP, amely kedd óta mintegy 15 százalékot emelkedve túljutott a hatezer forinton. A nap meglepetése a Mol gyengülése, ám a szakember szerint átmeneti jelenségről van szó, a kőolaj világpiaci árának emelkedésével a Mol papír ára is emelkedni fog majd.

Farkas Róbert szerint az amerikai szövetségi bank késő esti kamatdöntése nagyban befolyásolja majd a budapesti tőzsdei kereskedést is. Amennyiben a várt 25-50 bázispontos kamatemelésből a nagyobbik valósul meg, az negatívan hathat a tőzsdei árfolyamokra. A kisebb mértékű kamatemelés már nem rendíti meg a piacokat a szakember szerint. Ebben az esetben, továbbá ha a kedvező nemzetközi részvénypiaci helyzet kitart, a BUX pénteken akár 21 ezer pontig is eljuthat.

Az OTP árfolyama több mint 18,3 milliárd forintos forgalom mellett 151 forinttal, 2,58 százalékkal 5.929 forintra emelkedett.

A Magyar Telekom papírok ára 20 forinttal, 2,47 százalékkal 830 forintra emelkedett, forgalma alig ért el a 0,5 milliárd forintot.

A Richter 100 forinttal, 0,26 százalékkal 38.500 forintra erősödött, forgalma 3,7 milliárd forintot tett ki. Az Egis árfolyama 1.100 forinttal, 4,42 százalékkal emelkedett az előző záráshoz képest, 26.000 forinton fejezte be a kereskedést, forgalma meghaladta az 1 milliárd forintot.

A Mol 100 forinttal, 0,47 százalékkal 21.300 forintra gyengült, forgalma 9,3 milliárd forint volt.

A BUMIX 26,68 pontos emelkedéssel 1.938,10 ponton fejezte be a kereskedést, ez az előző napi záráshoz képest 1,40 százalékos erősödés.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

BÉT: az OTP és a Mol húzta a piacot

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 642,07 pontos emelkedéssel, 19 744,96 ponton zárt kedden, az előző kereskedési napi záró értékhez képest ez 3,36 százalékos erősödés. A részvénypiac forgalma 35,64 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz viszonyítva.

Túlárazott játszóterekkel csalt el 700 milliót egy banda

Túlárazott játszóterekkel csalt el 700 milliót egy banda

Amerika már hetek óta választ, és sokáig fog szavazatokat számolni

Amerika már hetek óta választ, és sokáig fog szavazatokat számolni

Az Oktatói Hálózat is támogatja a SZFE-sek október 23-i sétáját

Az Oktatói Hálózat is támogatja a SZFE-sek október 23-i sétáját