szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

Lassult a magyarországi ingatlanpiac növekedésének dinamikája 2006-ban – közölte Belyó Pál, az Ecostat Gazdaságelemző és Informatikai Intézet igazgatója.

Ingatlanok. Nem nőnek az árak
© sxc.hu
Az igazgató az ingatlanpiaci tendenciákat ismertetve elmondta, hogy a kínálat meghaladja a keresletet, a létesítések volumene kevés ingatlancsoport kivételével csökken.

Az értékesítési idők hosszabbodnak, az árak alig emelkednek, a használt ingatlanok körében stagnálnak, helyenként csökkennek.

Az Ecostat Ingatlanbarométer index tavaly a III. negyedévben 42,7 százalék volt, mintegy 4 százalékponttal alacsonyabb az előző negyedévinél.

A 2006. IV. negyedévi index 43,6 százalék, 0,9 százalékponttal növekedett az előző negyedévihez viszonyítva, de összességében továbbra is az ingatlanpiac stagnálására és egyes szegmenseinek visszaesésére utal.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Ingatlanmenedzser

Milyen ingatlant nem szabad megvenni?

Az ingatlanvásárlók közül sokan úgy tekintenek a műszaki hibákra, mint az alku lehetőségére. Mégis vannak olyan alapvető hiányosságok, amelyeket ha fölfedezünk, azonnal tovább kell állnunk. Mikor mondjunk nemet egy ingatlanra?