szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

63 millió forintnak megfelelő fontért árulnak Londonban egy alig 7 négyzetméteres "lakást", amely ráadásul alapos felújításra szorul.

A 3,3 méter hosszú és 2,1 méter széles "bonsaigarzonra" vevője még legalább 10 millió forintnyi összeget költhet, míg megfelelő lesz a konyha meg a fürdőszoba. Az ürgelyuknyi lak korábban raktár volt, viszont előkelő negyed közelében van, ez magyarázza csillagászati irányárát. "Ha hajókabinnak tekintjük, akkor egész tágas" – mondta az értékesítést intéző ingatlanügynök.

London amúgy immár a világ ingatlanár-rekordere az 1,2 millió forintos átlagos négyzetméterenkéntivel. New Yorkban az árcsúcs ennél csaknem 200 ezer forintnyival szolidabb, Hongkongban pedig bő 400 ezernyivel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Ingatlanmenedzser

Hogyan vásároljunk tervezőasztalról?

Sokan nem mernek tervezőasztalról lakást vásárolni, pedig külföldön a módszert befektetésként is jegyzik. A beruházó így olcsóbban kínálja a lakásokat, mint amikor azok már készen állnak. Vannak-e veszélyei, s mennyit nyerhetünk?

hvg.hu Ingatlanmenedzser

Lágymányosi körkép: rozsdaövezetből irodanegyed

Budapest XI. kerületében, Lágymányoson igazi irodanegyed alakult ki az elmúlt néhány évben, és a fejlődés még nem állt meg. Divat lett ide telepíteni a cégek székhelyeit, ezért feltérképeztük a terület irodaházait és bérleti díjaikat.

MTI Gazdaság

Lenin él, és más furcsaságok

Az igazi szakember testi épségét is feláldozza munkájáért, időnként családegyesítésre is rávehető, ráadásul birkatürelemmel és pókerarccal rendelkezik.

hvg.hu Ingatlanmenedzser

Milyen ingatlant nem szabad megvenni?

Az ingatlanvásárlók közül sokan úgy tekintenek a műszaki hibákra, mint az alku lehetőségére. Mégis vannak olyan alapvető hiányosságok, amelyeket ha fölfedezünk, azonnal tovább kell állnunk. Mikor mondjunk nemet egy ingatlanra?

MTI Vállalkozás

Az ipari parkok 10 százaléka keresi a helyét

Magyarországon a jelenlegi 179 ipari park 90 százaléka eredményesen működik, 10 százalékuk keresi a helyét a piacon - mondta Balogh Tamás, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) főosztályvezetője.

hvg.hu Ingatlanmenedzser

Miért fontos a jó alap?

A házak alapozási hibái a legsúlyosabbak közé tartoznak, javításuk lehetetlen vagy nagyon költséges. Már tervezési fázisban is el lehet rontani, a kivitelezésbe pedig újabb hiba csúszhat. A hibátlan alap sem jelent garanciát, a bajhoz elég egy csőtörés, vagy egy szomszédos építkezés.

hvg.hu Ingatlanmenedzser

A legdrágább pesti lakások

A pesti oldal legdrágább otthonai között loftlakást, századfordulós villát, kacsalábon forgó családi házat és víztornyot egyaránt találunk. Melyek az Ingatlanmenedzser.hu kínálatában szereplő legdrágább pesti otthonok?

hvg.hu Ingatlanmenedzser

Merre mozdulnak el a bérleti díjak?

Soha annyi irodát nem adtak bérbe Budapesten, mint 2006-ban. A legfrissebb ingatlanpiaci jelentés szerint nő a kereslet és a kínálat is, az árak maradnak az irodák és az ipari ingatlanok piacán.