szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Rogán Antal és Lázár János is beszélt a letelepedési kötvények megszüntetéséről, mindkét miniszter más időpontot mondott a konstrukció kivezetésére.

Most, hogy hitelminősítők felminősítették az országot, lehetőség van a letelepedési kötvények felülvizsgálatára, ezt meg is teszi a kormány - mondta Rogán Antal kormányzati tájékoztatásért felelős miniszter, az éves bizottsági meghallgatásán.

"Még 2017-ben sor kerül a kivezetésre, ebben biztos vagyok" - fogalmazott Rogán. Nem sokkal később Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón azt mondta, december 31-én szüntetik meg a letelepedési kötvényeket, de "lehet, hogy rosszul tudom".

Ha december 31-ével vezetnék ki a kötvényt, igaza lenne annak az orosz forgalmazónak, amely hetekkel ezelőtt kész tényként közölte leendő ügyfeleivel, siessenek, mert mindjárt vége ennek a lehetőségnek.

Varga Mihály Nemzetgazdasági minisztert is megkérdezték bizottsági meghallgatásán, ő viszont semmit nem mondott a letelepedési kötvények kivezetéséről.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!