Juhász Gábor
Juhász Gábor
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Tóth Mariannát, Simicska Lajos régi emberét tették meg annak az NP Nanga Parbat Zrt.-nek a vezérigazgatójává, amely a Magyar Fejlődésért Alapítvány mögött áll. Ez szerezte meg e héten Spéder Zoltántól az Index.hu-t.

Már március 27-én kinevezte a cégtulajdonos Bodolai László a Simicska-csapat egyik régi tagját, Tóth Mariannát az NP Nanga Parbat Zrt. vezérigazgatójának. Ezt azonban addig, amíg csütörtökön, április 20-án be nem jelentették az Index.hu tulajdonosváltását, a cégbírósággal se közölték, nehogy kiszivárogjon az ügylet. Ez újabb jel az Orbán Viktorral 2015-ben szakított milliárdos teljes hatalomátvételére azután, hogy kiderült, a Simicska-közeli Nagy Ajtony Csaba ügyvéd is tagja az új Index-igazgatóságnak.

Tóth majdnem két tucat Simicska-kötődésű cégben bukkant fel az utóbbi két évtizedben. 1998-tól vezeti például a B-Reklám Kft.-t, amely 1994-ben megszerezte a Mahirt a fideszes üzletembereknek (Simicska neve csak a következő évben bukkant fel a B-Reklám tulajdonosai között). Az egykori harcostársak szakítását is jelzi, hogy Tóth elődje a B-Reklámban az a Győri Tibor volt, aki sokáig Simicska segédereje volt, azonban a 2015-ös G-nap után Orbán mellett maradt. Győri most Habony Árpád üzlettársa, a harcosan kormánypárti Lokál–888-médiacsoport egyik gazdája.

A vezérigazgató kinevezés is jelzi, hogy – párhuzamosan az egész Spéder-cégcsoport átalakításával – a 2014. februári Simicska-opció alapján hónapok óta zajlott az Index.hu Zrt. részvényei eladásának jogi előkészítése. Formailag előbb, április 19-én a vételi jog alapján a Pro-Ráta Holding Zrt. lett az Index-részvényes, aztán másnap átadta a Magyar Fejlődésért Alapítványnak. Ez új igazgatóságot állított az Index.hu élére.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Harry herceg mégsem várta meg a királynő születésnapját

Harry herceg mégsem várta meg a királynő születésnapját

950 ezer forint egy iPad – íme az Apple új gépeinek hivatalos magyar árai

950 ezer forint egy iPad – íme az Apple új gépeinek hivatalos magyar árai

Az Opel retró villanyautóként támasztotta fel a legendás Mantát

Az Opel retró villanyautóként támasztotta fel a legendás Mantát