szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

A jegybank korábbi elnöke elmondja, hogy miért állt be az eurót támogató népszavazási kísérlet mögé.

A HVG e heti száma interjút közöl Surányi György egyetemi tanárral, egykori jegybankelnökkel. Ebben Surányi azt mondja, azért támogatja az euró bevezetését előkészítő népszavazási kezdeményezést, mert annak technikai-pénzügyi feltételeit teljesíteni tudja az ország, és a közös valuta szükséges ahhoz, hogy ne szakadjon le az unió belső köreitől.

„A pénzügyi-gazdasági válság, az euróövezet krízise, a menekültek beözönlése, a Brexit, Donald Trump megválasztása együttesen és egyértelműen abba az irányba szorítják az Európai Uniót, hogy mélyítse a tagállamok együttműködését. Ebben a folyamatban az az ország, amelyik nem képes vagy nem hajlandó a belső körbe bekerülni, a perifériára szorulhat, vagy ténylegesen kimaradhat az Európai Unióból” – mondja Surányi György.

Az interjút a HVG e heti számában olvashatja.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rendőrök lőttek le Minneapolisban egy fekete férfit igazoltatás után

Rendőrök lőttek le Minneapolisban egy fekete férfit igazoltatás után

Megy a harc a bankok között a babavárós ügyfelekért

Megy a harc a bankok között a babavárós ügyfelekért

A közmédia nem forgat filmet az őszödi beszédről

A közmédia nem forgat filmet az őszödi beszédről