szerző:
hvg.hu

A szerződésmódosítás szerint utólag jöttek rá, hogy klímát is kellene rakni azokba a létesítményekbe, ahol emberek vannak.

Bár július végén befejeződött a vizes világbajnokság, de a költségek még most is tovább emelkednek, most az Átlátszó írt arról, hogy újabb közel 28 millió forinttal.

A vizes vébét szervező Bp2017 Kft. tavaly év végén bízta meg a Hanley Service Kft.-t a balatonfüredi nyílt vízi úszáshoz szükséges létesítmények tervezésével és kivitelezésével. A cég három pályázó közül, nettó 270 millió forintos ajánlattal nyerte meg a tendert, az EU-s közbeszerzési értesítő 2017. október 21-i számában megjelent tájékoztatás szerint viszont a szerződés összegét most utólag még megemelték nettó 27,85 millió forinttal különböző pótmunkák miatt.

A pluszpénzre azért volt szükség, mert a kültéri stégeket sötétkék, tűzálló szőnyeggel borították be, a 100 nm-es VIP-sátor nem puha, hanem merev falú lett, a balatonfüredi Tagore-sétányon gyorsított ütemterv szerint kellett végezni a bontási munkálatokat, és mert rájöttek, hogy klíma kell a létesítményekbe

54 db klímaberendezés biztosítása: Megrendelő tájékoztatást küldött, hogy azon létesítményekben, ahol emberek tartózkodnak, oda klímát kell biztosítani a versenyidőszak alatt. Ez összesen 54 db klíma beépítését jelenti

– írták.

A budapesti székhelyű, 2012-ben bejegyzett, korábban offshore-hátterű Hanley Service Kft. tulajdonosa Lacza Zsolt, és ez a cég az, amely 10 tanuszodára és tornacsarnokra is megbízást kapott az államtól, ám mindeddig egyet sem adott át, annak ellenére, hogy a költségek időközben ezeknél is drágultak.

A vizes vébé nyilvánosságra került szerződéseinek értéke most ezzel a módosítással együtt összesen nettó 107 milliárd, vagyis bruttó 135,89 milliárd forint.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!