szerző:
hvg.hu

Egy ismeretlen külföldi férfi rendelkezésére bocsátotta bankszámláját, ahová különböző országokból kétes eredetű pénzeket utaltak.

Pénzmosással vádolnak egy 35 éves magyar férfit a hatóságok. A vádlott bankszámláján a Fővárosi Főügyészség közleménye szerint mintegy százmillió forintnak megfelelő összeget tároltak ideiglenesen. Ha bűnössége bebizonyosodik, akár nyolc év börtönt is kaphat.

A férfi még 2015-ben az egyik cége bankszámláját az eddig ismeretlen bűntársa rendelkezésére bocsátotta, amelyre különböző, külföldi forrásokból érkeztek több tízmilliós összegek. A pénzt általában külföldi vállalkozásoktól lopták több bűntársuk segítségével, amelyet egy ideig a magyar férfi bankszámláján hagytak, amit ő később bankfiókokból vagy automatákból vett fel, és tovább adta ismeretlen bűntársának.

A pénzmosók ellen végül egy amerikai cég tett feljelentést, miután 30 millió forintnak megfelelő dollárt csaltak ki tőlük. A nyomozók zárolták a férfi bankszámláját, majd eljárás indult ellene.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!