szerző:
hvg.hu

Kevés és megfizethetetlen a tűzifa.

A munkaerőhiány miatt nincsen elég fakitermelő, ezért idén akkora tűzifahiány várható, mint még soha – számolt be az ATV.

A kereskedők azt javasolják mindenkinek, hogy aki teheti, mielőbb szerezze be a téli tűzrevalót, mert ha már most hiánycikk, akkor a szezonban várhatóan még nehezebben és drágábban lehet majd csak hozzájutni.

Emellett egyre gyakrabban jelennek meg olyan tűzifahirdetések, amelyek csak a vásárlók becsapását szolgálják. Ilyeneket az internetről már több tucatot tüntettek el a hatóságok, de a fa vásárláskor óvatosnak kell lenni.

Eközben egyre magasabbak az árak. A KSH friss adatai szerint 2018 augusztusában a tűzifa ára 13,5 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbit. Ez azt jelenti, hogy a KSH adatai szerint az úgynevezett fűrészelt egységes tűzifa mázsája immár 3660 forintba kerül, míg tavaly nyáron még csupán 3200 forintot kértek érte, 2016 nyarán pedig 3 ezer forintnál járt az átlagár.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!