szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Fecskendőgyárat építenek.

A Sanofi összesen több mint 7 milliárd forintból, 1,2 milliárd forintos állami hozzájárulással bővíti miskolci üzemét – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter szerint a vállalat csaknem 50 százalékkal bővíti a gyár termelési kapacitását. Az új gyártósor óránként 90 ezer fecskendőt is előállíthat. 

Rónay Tamás, a Sanofi magyarországi vezérigazgatója elmondta, hogy a beruházással Európa egyik legkorszerűbb fecskendőgyárát fogják létrehozni. A Sanofi az elmúlt csaknem 3 évtizedben 24 milliárd forintot költött a miskolci üzemre.

A vállalat 5 magyarországi telephelyet működtet. A Sanofi-Aventis Magyarország Zrt. adózott eredménye 2018-ban meghaladta a 4,6 milliárd forintot, 2019-ben az 5,9 milliárd forintot. A francia anyavállalat az 1990-es években jelent meg Magyarországon. 1991-ben a Chinoin gyógyszergyárban 40 százalékos tulajdonrészt szereztek, amit 1998-ban 98 százalékosra növeltek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Viszlát műanyag: metánból, mikróbák segítségével készítettek evőeszközöket és szívószálakat

Viszlát műanyag: metánból, mikróbák segítségével készítettek evőeszközöket és szívószálakat

Nem mindennapi csoportkép készült a székesfehérvári tűzoltókról

Nem mindennapi csoportkép készült a székesfehérvári tűzoltókról

Csonka András is koronavírusos

Csonka András is koronavírusos