szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Újabb fordulatához érkezett a két legnagyobb ingatlanközvetítői hálózat párharca.

Újabb fordulatához érkezett a két legnagyobb ingatlanközvetítői hálózat párharca. Az Otthon Centrum szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelében cáfolja, hogy bármit is lenyúlt volna a Duna House-tól. Éppen ellenkezőleg: szerintük a Duna House próbálta elcsábítani az ügynökeiket.

Kapcsolódó cikkeink:

Kitört a háború a magyar ingatlanközvetítői piacon

Új szelek az ingatlanközvetítésben?

Az Otthon Centrum friss közleménye leszögezi: a Duna House azon állítása, miszerint az Otthon Centrum által meghirdetett együttműködési rendszer a Duna House innovációja nem felel meg a valóságnak.

"Az Otthon Centrum 2009 óta dolgozik hálózaton kívüli ingatlanközvetítőkkel saját megbízásai közös értékesítésén. Ez a modell a megbízásaink egy speciális részére, a problémás banki ingatlanok értékesítésére vonatkozott, amit most az összes kizárólagos megbízásunkra kiterjesztünk. Az együttműködési modellünk minden kizárólagos megbízásra történő kiterjesztésével kapcsolatos vezetői egyeztetéseket már több hónappal ezelőtt megkezdtük" - áll az Otthon Centrum közleményében.

A nagy ingatlanközvetítők közötti együttműködési módszer nem új keletű, angolszász országokban ennél jóval mélyebb ingatlanközvetítői együttműködési rendszerek (MLS – multiple listing service) működnek. Az első ilyen rendszerek az USA-ban az 1800-as évek végén indultak.

Az Otthon Centrum szerint éppen a Duna House próbálkozott azzal, hogy elcsábítsa legjobb ügynökeiket. Közleményükben azt állítják, hogy a Duna House az Otthon Centrum központjának megkerülésével, annak ellenére kereste meg közvetlenül ajánlatával az Otthon Centrum tanácsadóit, hogy tisztában voltak vele, hogy az általuk felkínált konstrukcióban a mi tanácsadóink csak a központ jóváhagyásával dolgozhatnak. A Duna House közvetlenül a tanácsadóknak eljutatott együttműködési ajánlata az Otthon Centrum működési szabályzatával ellentmond, és így a Duna House, mint az egyik legnagyobb franchise üzemeltető egy másik franchise hálózat szabályzatainak megsértésére buzdít, ezért etikátlan és jogszerűtlen.

Mind a Duna House, mind az Otthon Centrum együttműködési rendszeréhez az ingatlanközvetítők önként csatlakozhatnak, az együttműködési rendszerek beindítása nem azt jelenti, hogy ezekhez automatikusan minden a piacon tevékenykedő közvetítő csatlakozik. Ennek fényében a Duna House tanácsadói egyértelműen félrevezették a velük kapcsolatban lévő ingatlantulajdonosokat.

Az Otthon Centrum együttműködési projektjének gyors elindítása és sajtóközleményeink időzítése a Duna House fent részletezett etikátlan lépéséből szerzett információval annyiban van összefüggésben, hogy az Otthon Centrum ügyfeleinek továbbra is a piacon elérhető legjobb szolgáltatást kívánja nyújtani, és így versenytársai számára ebben sem kíván versenyelőnyt biztosítani".

A Duna House-nak küldött levelünkben tulajdonosi egyeztetést javasoltunk, amit továbbra is fenntartunk, annak érdekében, hogy a két hálózat között kialakult helyzetet békésen rendezzük. Célunk az eddigi korrekt, kollegiális viszony helyreállítása" - zárul az Otthon Centrum levele.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!