szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Már régóta nem tudott senki sem nyereséges céget vinni a szentendrei épületbe, most le is bontották.

Szinte a teljes építészszakma által elismert Makovecz-művet bontottak el Szentendrén – írta meg az Index. A szentendrei Duna étterem helyére irodaházakat építenek.

©

Az étterem 1974-re készült el, és hiába volt szép épületben, az autóscsárda koncepciója nem bizonyult működőképesnek. A Kádár-korszakban nem jelentett problémát, hogy képtelenek voltak gazdaságosan üzemeltetni a céget, a rendszerváltás után viszont előbb átépítették kaszinóvá, majd hosszú évekre be is zárták.

Az irodák kedvéért az építési szabályzatot is módosították: a beépíthető terület arányát 20 százalékról 30-ra, a lehetséges átlagos épületmagasságot 7,5 méterről 10,5 méterre emelték.  

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!