szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Csütörtökön feltehetőleg valamelyik beteghordó szándékos halottcserét hajtott végre a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban; a cserét csak a ravatalnál vették észre a hozzátartozók.

A rendőrség nem folytat nyomozást az ügyben, mivel nem merült fel bűncselekmény megalapozott gyanúja - mondta Tafferner Éva rendőrségi szóvivő. Az érintett hozzátartozók magánindítványára, kegyeletsértés miatt azonban indítható eljárás.
   
Csütörtökön egy ismeretlen személy, feltehetőleg valamelyik beteghordó szándékos halottcserét hajtott végre a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban; a cserét csak a ravatalnál vették észre a hozzátartozók. Mivel a halottak személyazonossága a kórházi eljárási rend szerint többszörösen ellenőrzött, a véletlen kizárható.

A kórház bejelentést tett a XXII-XXIII. kerületi rendőrkapitányságon szándékos halottcsere gyanúja miatt; az intézmény vezetése egyúttal belső vizsgálatot indított az ügy részleteinek felderítésére.
    
Gerő Gábor főigazgató - aki három évtizedes patológusi gyakorlatában nem találkozott hasonló esettel - azt mondta, hogy az azonosítók kicserélésére a halotti hűtőben a boncnokoknak vagy a beteghordóknak van lehetőségük. Véleménye szerint azonban az előbbiek  "nem valószínű", hogy ilyesmit elkövettek. A két csoport között gyakran feszült a viszony, talán egy beteghordó akart bosszút állni egy boncnokon - mondta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Szándékos halottcsere a dél-pesti kórházban

Szándékos halottcserét hajtott végre a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban egy ismeretlen személy, feltehetőleg valamelyik beteghordó; a cserét csak a ravatalnál vették észre a hozzátartozók - közölte Gerő Gábor főigazgató.