szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Katasztrófavédelmi szempontból súlyos hiányosságokat nem találtak, a tűzvédelem területén van mit pótolni, komoly elmaradásokat tapasztaltak viszont a veszélyes anyagok szállításánál - közölte Kohánka István, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes vezetője.

A belügyi és a környezetvédelmi tárca által létrehozott zöldkommandó először Észak-Magyarországon ellenőrizte a veszélyes anyagok gyártásával és szállításával kapcsolatos telephelyeket, illetve a közutakon közlekedő teherforgalmat - mondta az igazgatóhelyettes a zöldkommandós akciósorozat sajtótájékoztatóján.

Kohánka elmondta, hogy a júniusi észak-magyarországi akciósorozat keretében Borsodban tizennyolc, Heves és Nógrád megye területén pedig huszonhat telephelyen, negyvennégy alkalommal tartottak vizsgálatot. A munkában együttműködtek a katasztrófavédelmi, tűzvédelmi, rendőrségi, határőrségi, vám- és pénzügyőrségi, környezetvédelmi, műszaki biztonsági, bányászati, közlekedési és közegészségügyi hatóságok - hangsúlyozta Kohánka István.

Figyelmük kiterjedt a veszélyes kommunális hulladéklerakókra, az ilyen típusú anyagokat felhalmozókra, a hulladékégetőkre, az autóbontókra és feldolgozókra, a pirotechnikai és robbanóanyag gyártókra, tárolókra, illetve a veszélyes árut szállítókra.

"A telephelyek ellenőrzése során katasztrófavédelmi szempontból súlyos szabálytalanságot nem találtunk, a tűzvédelem területén azonban csaknem félszáz esetben intézkedtünk" - mondta az igazgatóhelyettes.

Beszámolt arról, hogy a veszélyes áruk közúti szállításánál komoly elmaradásokat tapasztaltak, "mintegy száz, úgynevezett ADR-s járműt vizsgáltak, ennek fele szabálytalanul közlekedett". "Több esetben a szállító eszközök használati ideje lejárt volt, de akadt probléma a rakományrögzítéssel is, illetve előfordult, hogy külföldi szállításoknál nem mindig lehetett azonosítani a szállított áru fajtáját".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Környezetvédelmi kérelmet nyújtott be az RMGC

Benyújtotta tervezett ciántechnológiás verespataki aranykitermelésének környezetvédelmi kérelmét benyújtotta a Rosia Montana Gold Corporation (RMGC). A kanadai-román cég 450 millió dollárt kíván a térségben beruházni.

MTI Gazdaság

Bírál az ÁSZ a környezetvédelmi uniós támogatások kapcsán

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) bírálja az európai uniós csatlakozás előtt futó ISPA környezetvédelmi program magyarországi megvalósítását, ugyanakkor kedvező irányú változást tapasztal az integrációt követően rendelkezésre álló Kohéziós Alap támogatásainak lekötésénél - derül ki az ÁSZ összegzéséből.

Megfenyegette az UEFA az új ligát támogató elitklubokat

Megfenyegette az UEFA az új ligát támogató elitklubokat

Van otthon egy használt laptopja? Itt megtudja, mennyit kaphat érte

Van otthon egy használt laptopja? Itt megtudja, mennyit kaphat érte

Meghalt két ember egy valószínűleg önvezető Teslában

Meghalt két ember egy valószínűleg önvezető Teslában