szerző:
OS
Tetszett a cikk?

Súlyosan sértette a biciklistákat, az elgázosításukkal való viccelődés, amely a holokauszt áldozatainak emlékét, és ezeken keresztül az egész magyar társadalmat sértette – ezt állapította meg az ORTT Panaszbizottsága a Bumeráng című műsorban elhangzottakról.

A Sláger Rádió Bumeráng című műsorában szeptember 20-án a műsorvezetők (Bochkor Gábor és Boros Lajos) az Autómentes Nap keretében szervezett kerékpáros tömegdemonstrációval és a városi biciklistákkal kapcsolatban tettek „minősíthetetlen és gyűlöletkeltő” megjegyzéseket. A kerékpárosok garázsban történő elgázosításáról szóló viccelődés miatt több panaszos levél is érkezett a bizottsághoz.

A Panaszbizottság megállapította, hogy a műsorszám súlyosan ellentétes volt a rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi I. törvényből kiolvasható azon elvekkel, amelyek tiltják a kisebbségek elleni gyűlölet keltésére alkalmas, illetve a kisebbségek megsértésére irányuló műsorszolgáltatást.

A bizottság azt is megállapította, hogy a műsorszám kifogásolt részei alkalmasak voltak a városi biciklisták, mint kisebbségi csoport elleni gyűlölet keltésére, és az autórádiók révén a kerékpárosokat nyilvánvalóan közvetlenül veszélyeztető helyzeteket is kialakíthattak - áll a Panaszbizottság közleményben.

A fentiekre és arra is tekintettel, hogy a Panaszbizottság 2005. április 7-én már az értelmi fogyatékkal élők kiszolgáltatott kisebbségének megsértése miatt is elmarasztalta a műsort, az eljáró tanács arányos szankció kiszabását javasolva, az Országos Rádió és Televízió Testülethez fordul.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vízibiciklis tüntetéssel ment neki a fideszes oligarcháknak a DK ifjúsági szervezete

Vízibiciklis tüntetéssel ment neki a fideszes oligarcháknak a DK ifjúsági szervezete

Nem vacakoltak holmi raktárkoncertekkel, szeparált nézőtéren buliztak a britek

Nem vacakoltak holmi raktárkoncertekkel, szeparált nézőtéren buliztak a britek

Márki-Zay kétharmados ellenzéki többséget vizionál 2022-re

Márki-Zay kétharmados ellenzéki többséget vizionál 2022-re