szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A folyó szabolcsi szakaszán végzett védekezési munkálatokat követően csütörtökön a Tisza Szolnok-térségi részére vezényelte a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság védelmi osztagának 70 tagját az Országos Műszaki Irányító Törzs – közölte a nyíregyházi vízügyi szervezet vezetője.

Az egység Jász-Nagykun-Szolnok megyében segíti ezentúl az ott magas vízállással tetőző Tisza gáterősítési munkáit – mondta Bodnár Gáspár. Az igazgató tájékoztatása szerint a Tisza szabolcsi szakaszán már csak Tiszatelek és Gávavencsellő között másodfokú az árvízvédelmi készültség, a folyamatos apadást még a több napja tartó esőzés sem állította meg, legfeljebb csupán vízszint-ingadozásokat okozott.

Szabolcsban jelenleg a Tiszába torkolló Lónyay-főcsatorna 800 centiméter feletti vízállása ad munkát a vízügyi dolgozóknak, akik harmadfokú készültség keretében Kótaj és Gávavencsellő között erősítik a töltéseket.

Bodnár Gáspár elmondta: a február vége óta tartó védekezés során eddig 42 ezer homokzsákot, 1000 köbméter homokot, 800 tonna követ építettek be a gátakba, s a hullámverés ellen 18 ezer négyzetméter speciális takaróanyag felhasználásával védekeztek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hét nap

ÁRVÍZI MÉRLEG

Közel 4 milliárd forintot költött az állam az utóbbi napokban árvíz elleni védekezésre, további 482 millió forintot...

MTI Itthon

A Közép-Tisza-vidéken harmadfokú az árvízvédelmi készültség

A Tisza középső szakaszán mindkét parton harmadfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el szombattól, Szolnoknál a vízállás már 800 centiméter feletti értéket mutat, a tetőzés 970 centiméter körül várható – közölte Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság védelemvezetője. Varga László szerint az igazgatóság teljes területén összesen 531,1 kilométer hosszon védekeznek harmadfokon.

MTI Itthon

Az árvízi védekezésre eddig 3,9 milliárd forintot fordítottak

Eddig mintegy 3,9 milliárd forintot fordítottak az árvízvédelmi munkálatokra, míg a védművekben, az épületekben és az egyéb infrastruktúrában keletkezett károk felmérése csak a víz levonulása után kezdődhet meg – mondta el Varga Miklós, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium helyettes államtitkára.

A luxus felszíne alatt valami nagyon rohad

A luxus felszíne alatt valami nagyon rohad

A Huawei 3 hónappal meghosszabbítja a most lejáró garanciákat Magyarországon

A Huawei 3 hónappal meghosszabbítja a most lejáró garanciákat Magyarországon

Betiltották Franciaországban a tájszóláson gúnyolódást

Betiltották Franciaországban a tájszóláson gúnyolódást