szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A NemzetiNyomozó Iroda (NNI) munkatársai elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint az OTP Bank pénzügyi megrendüléséről szóló valótlan tartalmú sms-t küldte - mondta el az NNI szóvivője az MTI-nek szombaton.

Az OTP Bank csütörtökön tett feljelentést, mert ügyfelei az ország több pontján a pénzintézet pénzügyi megrendüléséről szóló sms-t kaptak mobiltelefonjukra. 
A rendőrség munkatársai pénteken fogták el azt a férfit, aki megalapozottan gyanúsítható az SMS elküldésével. "Vele szemben tőkebefektetési csalás bűncselekmény gyanúja miatt" indult eljárás szabadlábon hagyása mellett.   Kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését beismerte - mondta a szóvivő.
 
Az OTP tudatta, hogy az esetet követően ismeretlen tettes ellen büntetőfeljelentést tett valótlan tartalmú sms-ek miatt. "Az OTP Bank megköszöni azon ügyfelei bizalmát, akik haladéktalanul értesítették a hitelintézetet, hogy ismeretlen helyről mobil telefonjukra olyan szöveg érkezett, amely a bankkal való pénzügyi kapcsolatuk megszüntetésére szólítja fel őket" - állt a közleményben.
   

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Több mint 1600 bűnözőt engedtek szabadon Líbiában

Líbiában 1675 elítélt bűnözőt engedtek szabadon pénteken, a Moamer Kadhafi államfő által vezetett, a királyságot megdöntő 1969-es katonai államcsíny 36. évfordulója tiszteletére - jelentette be az ország igazságügyi minisztériuma.

Szellem

Bűnözők és áldozatok genetikai azonosítása

Immár nagyon kevés, akár erősen roncsolt maradvány alapján is azonosíthatók a katasztrófák áldozatai - derült ki a World Trade Center romjai alatt talált holttestek vizsgálata nyomán. Az újfajta genetikai ujjlenyomat a bűnüldözésben is újabb távlatokat nyit.

Lenyűgöző lelet került elő az apokaliptikus Pompejiből: úr és szolgája testét rekonstruálták

Lenyűgöző lelet került elő az apokaliptikus Pompejiből: úr és szolgája testét rekonstruálták

Gazeta Wyborcza: A lengyel kormány azért fenyegetőzik vétóval, mert fél

Gazeta Wyborcza: A lengyel kormány azért fenyegetőzik vétóval, mert fél

Dehogy halott a dízel: teszten az új BMW 530d kombi

Dehogy halott a dízel: teszten az új BMW 530d kombi