szerző:
Csikász Brigitta

Egyik kerületi bíróságról a másikra került át a Kármán Irén ellen indult rágalmazási per, amelyet a kecskeméti maffia-per egyik elítéltje indított az újságíróval szemben. Szerdán csak az illetékes bíróságot állapították meg, így a tárgyalás csak hónapok múlva folytatódhat.

Emlékezetes, idén tavasszal Kármán Irén a TV2 reggeli műsorában az olajos és korrupciós ügyek kapcsán számolt be arról, hogy a kecskeméti maffia-per egyik elítéltje és köre a Fidesz-kormány távozása előtti utolsó pillanatban mintegy 85 millió forintot kapott a Széchenyi Tervből szállodafejlesztésre, ám a hotel nem épült fel. Az újságírót ezért a kijelentéséért, rágalmazás miatt, bíróság elé citálták.

A tárgyalás június 28-ára volt kitűzve, ám elmaradt, mivel, mint emlékezetes, Kármán Irént június 22-én életveszélyesen bántalmazták. Hogy ki tette, és miért, máig nem derült ki. A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai nem jutottak előbbre, és ha minden igaz, október 22-én le is zárják a nyomozást.

Kármán Irén több kifogást is emelt az eljárás lefolytatásával kapcsolatban, és a szerdai tárgyalás kapcsán felhozta azt is, hogy senkit nem érdekelt az, hogy a magánvádló hogyan derítette ki a lakhelyét, ami egyébként titkos, és hogy küldték meg a rágalmazás kapcsán tett feljelentést a csepeli bíróságra.

Az újságíró ügyvédje, Gál Péter ezt a meghallgatáson szóvá is tette, hiszen a bíróság illetékességét vagy az elkövetés helye szerint, vagy az elkövető lakhelye alapján állapítják meg. „Az előbbi esetében – mivel ügyfelemnek a Mokka című műsorban tett kijelentéseit kifogásolják – akkor a Róna utca lenne a helyszín, az eljáró bíróság pedig a Pesti Központi Kerületi Bíróság” – közölte az ügyvéd. „A másik esetben pedig a bejelentett lakcím alapján illetékes bíróságnak kellene eljárnia, amely a II-III. kerületi igazságszolgáltatási szerv. Oda most át is tették az ügyet.”

Kármán Irén véleménye az, hogy mindez azért történt így, mert nyomoztak utána vagy megfigyeltették. A magánvádló jogi képviselője ennél egyszerűbb választ adott. Azt mondta, az irodája kapott egy információt arról, hogy Kármán Irén Pesterzsébeten lakik, ezért küldték a feljelentést a XX-XXI-XXIII. kerületi bíróságra. Gál Péter a hvg.hu-nak megjegyezte, több furcsaságot is tapasztalt az ügy során. Az egyik ilyen, hogy a feljelentést közvetlen a tárgyalás előtt öt perccel kapta kézhez.

Kármán Irént megkérdeztük arról, hogy a bíróságon beszélt-e az őt feljelentővel, akit egyébként Sátoraljaújhelyről – ahol a kiszabott öt éves szabadságvesztését tölti – hoztak a meghallgatásra. Az újságíró elmondta, a férfi egyetlen egyszer szólt hozzá azt közölve, hogy „nem ok nélkül vonta vissza a rendőrség a nyomravezetői díjat.” A következő tárgyaláson lehet, hogy több szót váltanak, ugyanis akkor, még utoljára, a bíró kísérletet tesz a felek kibékítésére.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Népszabadság Online Itthon

Kényszervallatás Kármán Irén bántalmazása ügyében?

Kényszervallatás gyanújával rendelt el nyomozást a Budapesti Nyomozó Ügyészség ismeretlen tettesek ellen, mert az elrabolt és bántalmazott újságírónő, Kármán Irén fiát állítólag atrocitások érték a kihallgatása során - írta pénteken a Népszabadság a Fővárosi Főügyészség szóvivőjére hivatkozva.

hvg.hu Itthon

Visszavonták a nyomravezetői díjat Kármán Irén ügyében

Valószínűleg hamarosan megszünteti a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a Kármán Irén újságíró bántalmazása kapcsán indított eljárást. Erre utalhat az, hogy visszavonták a korábban kitűzött ötmillió forintos nyomravezetői díjat.

Csikász Brigitta Itthon

Kármán Irén: a szakértő jelentése az én állításaimat erősíti

Nem kötözhette meg magát az első szakértői jelentés szerint Kármán Irén, akinek megveretéséről a rendőrség illetékese néhány héttel ezelőtt azt mondta, hogy úgy és olyan körülmények között, mint azt az újságíró állította, biztosan nem történt meg.

Itthon

Tasnádi mellett tűnt fel Kármán Irén szerzőtársa

Maga Kármán Irén vetette fel, hogy megveretése kapcsolatban állhat az egykori Cattani-csoportról szóló filmje készítésével. A hvg.hu forrásai kételkednek ebben. Az 1991-ben létrejött bűnüldöző csoportról Kármánnak ugyanis elsősorban Labancz Ferenc szolgáltatott adatokat, így az újságíró aligha juthatott a maffiakörök érdekeit sértő információkhoz.

hvg.hu Itthon

Szilvásy: a szolgálat nem hallgatta le Kármán Irént

Találkozón járt Szilvásy György titkosszolgálatokat felügyelő miniszternél a június 22-én megvert újságírónő, Kármán Irén, hogy megtudja, kik hallgatták le a telefonját a megveretése előtt három hónapon át. A miniszter úgy tájékoztatta Kármánt, hogy az NBH nem.

Pikó András rendőröket kért a megtámadott Aurórához

Pikó András rendőröket kért a megtámadott Aurórához

Simán hozta 1500. meccsét Federer

Simán hozta 1500. meccsét Federer

53 kilométer villannyal, ezt tudja az új hibrid Audi A6

53 kilométer villannyal, ezt tudja az új hibrid Audi A6

Egymásba ment négy kamion az M0-s autóúton

Egymásba ment négy kamion az M0-s autóúton

A motorja után kötve vonszolta kutyáját egy zempléni férfi

A motorja után kötve vonszolta kutyáját egy zempléni férfi

Száraz vércseppből mutatnák ki, doppingolt-e a sportoló

Száraz vércseppből mutatnák ki, doppingolt-e a sportoló