szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem költözik el jelenlegi székházából a Magyar Rádió - áll az MTI értesülése szerint a közszolgálati médium ingatlanhasznosítási koncepciójában.

Such György elnök egy hétvégi rádiós belső rendezvényen arról beszélt: a menedzsment az idei strukturális átalakítások és jelentős létszámleépítések után jövőre a tartalmi fejlesztésekre koncentrál, valamint egyre nagyobb figyelmet fordít a képzésekre, tréningekre, az idegen nyelvi oktatásra.

Néhány héttel tavaly augusztusi hivatalba lépése után beszélt Such György az MTI-nek nyilatkozva arról, hogy legkorábban 2007-ben dőlhet el, jelenlegi központjában marad, vagy új székházba költözik a Magyar Rádió. Azt mondta: "minél több időt töltök a Rádióban, annál világosabb, hogy ez az ingatlanegyüttes a korszerű munkavégzésre nem kifejezetten alkalmas". A Magyar Rádió székházprojektjére 2004 utolsó napjaiban kiírt pályázatot azért kellett egy évvel később érvényesnek, de eredménytelennek minősíteni, mert elnök hiányában nem volt, aki a nyertes indulóval szerződést kössön.

Az MTI értesülése nem különösebben meglepő, mivel Such idén augusztusban már azt mondta a HVG-nak: "Őszre kell elkészítenünk a kuratórium elnöksége számára az ingatlanhasznosítási koncepciót. Annyit megelőlegezhetek, hogy nem szeretnénk új épületbe költözni: itt voltunk, és itt is maradunk. Átalakításokkal tervezünk javítani a munkakörülményeken."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

A Magyar Rádió nem alkuszik: közszolgálati az MR2-Petőfi műsora

A Magyar Rádió (MR) fenntartja azon álláspontját, hogy az MR2-Petőfi teljesíti közszolgálati kötelezettségeit - áll a szerdai médiahatósági meghallgatása után kiadott rádiós közleményben. Az ORTT elnöke kijelentette: ő valószínűleg egy másik ülésen volt, mint a rádió vezetője, de részleteket nem kívánt közölni, mert még folyik az eljárás.

MTI Itthon

Kondor mellett és a leépítés ellen tüntettek a Magyar Rádiónál

A leépítésről, köztük az éppen akkor utolsó szombat reggeli műsorát vezető Kondor Katalin volt rádióelnök műsorvezetői megbízatásának megszüntetéséről szóló döntések visszavonását követelte mintegy 100-120 tüntető a Magyar Rádió Bródy Sándor utcai épülete előtt.

MTI Itthon

A Kossuth tériek a Rádiónál petícióztak

Az újságírókkal együtt mintegy száz ember jelent meg a Magyar Rádió Bródy Sándor utcai épülete előtt, hogy a kormány távozását követeljék, majd petíciót adjanak át a közszolgálati intézmény elnökének. Ez sikerült is nekik.

MTI Itthon

Magyar Rádió: 240 embert elküldenek idén

Kétszáznegyven dolgozó leépítését jelentette be kedden az illetékes munkaügyi központnak a Magyar Rádió - értesült a közszolgálati médium vezetéséhez közel álló forrásból az MTI.

MTI Itthon

Rádióelnök-választás: feljelentés-kiegészítést rendelt el az ügyészség

Feljelentés-kiegészítést rendelt el a VIII. kerületi ügyészség a tavaly júliusi rádióelnök-választással kapcsolatos múlt heti beadvány kapcsán; az eljárást lefolytató kerületi rendőrségnek kell döntenie arról is, hogy indít-e nyomozást közokirat-hamisítás bűncselekményének gyanúja miatt az ügyben - tájékoztatta a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

MTI Itthon

Hétfőtől új névvel jelentkeznek a Magyar Rádió vidéki stúdiói

A Magyar Rádió Zrt. vidéki stúdiói jövő hétfőtől megújult tartalommal, új arculattal és új néven jelentkeznek: az MR6 - A régió rádiója Győrből, Pécsről, Szegedről, Miskolcról és Debrecenből jelentkezik október 1-jén reggel hat órakor - jelentette be szerdán Debrecenben Szomráky Béla, a Magyar Rádió Zrt. Regionális, Nemzetiségi és Külföldre Irányuló Adások Főszerkesztőségének főszerkesztője.

Újítás a notebookoknál: láthatatlan kamerát tenne a képernyőbe a Samsung

Újítás a notebookoknál: láthatatlan kamerát tenne a képernyőbe a Samsung

A Moderna vakcináját kapják az idősotthonok lakói a hétvégén

A Moderna vakcináját kapják az idősotthonok lakói a hétvégén

Bagatell ügynek állította be Navalnijét a Kreml-szóvivő, de kilóg a lóláb

Bagatell ügynek állította be Navalnijét a Kreml-szóvivő, de kilóg a lóláb