szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Gyorssegélyt ad az önkormányzat a Borsod megyei Edelényben, ahol a vihar százmillió forintos nagyságrendű pusztítást végzett.

A hétfői vihar komoly károkat okozott, több mint száz ház megsérült, ezek között van olyan is, amely lakhatatlanná vált. Elsősorban az egresi, illetve a finkei városrészben keletkeztek károk - mondta Molnár Oszkár, a település fideszes polgármestere.

Hozzátette: az itt élő, elsősorban hátrányos helyzetű embereknek nincs biztosítása, ezért kormányzati segítséget kér a magánlakásokban keletkezett károk helyreállításához. Levelet intézett Gyurcsány Ferenc miniszterelnökhöz és Gyenesei István önkormányzati miniszterhez, ebben arra kéri a kormányt: a viharkárok miatt otthontalanná vált emberek házainak helyreállítását és lakhatásuk biztosítását segítsenek megoldani. Úgy fogalmazott, az önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok esetében a város a megyei vis maior alaphoz fordul, ám a sérült épületek nagy része magántulajdon, ezek helyreállításához az önkormányzatnak nincs forrása. 
 
A lakhatatlanná vált épületekből az embereket kiköltöztették, mintegy harminc ember elhelyezéséről kellett gondoskodni. Többségüket rokonok fogadták be, de van olyan család is, akit az idősek otthonában helyeztek el éjszakára - számolt be a részletekről a polgármester. Mint mondta, a gyorssegély összege a kár mértékétől függ majd, a pénzt várhatóan szerdán kezdik szétosztani a rászorulók között.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Fákat döntött ki, vezetékeket szakított le a viharos szél

Fákat döntött ki, villanyvezetékeket szakított le, tetőket bontott meg a vihar hétfőn több megyében, a felhőszakadást néhol jégeső kísérte, az erős szél az elektromos hálózatban is üzemzavarokat okozott. A fővárosban a tűzoltóknak 15-20 helyre kellett kivonulniuk.

MTI Itthon

Vihar lesz, piros riasztás nem

Nem valószínű, hogy elrendeli a legmagasabb, hármas fokozatú - piros - riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn; az ország egész területén narancssárga riasztás van érvényben - közölte Kolláth Kornél meteorológus az MTI érdeklődésére.

MTI Itthon

Juhász: a BM átutalta a gyorssegélyt Mátrakeresztesnek

A Belügyminisztérium már csütörtökön átutalta a miniszterelnök által bejelentett 35 millió forintos gyorssegélyt, amely péntek délelőtt óta a mátrakeresztesi önkormányzat számára hozzáférhetővé és felhasználhatóvá vált - közölte Juhász Gábor, a belügyi tárca politikai államtitkára.

XVII. századi gyűrűt és Erzsébet királynéhoz köthető domborművet találtak régészek Budapesten

XVII. századi gyűrűt és Erzsébet királynéhoz köthető domborművet találtak régészek Budapesten

Megszólalt az Újpesten megkéselt rendőr: "Nagyon köszönöm a kiállást mellettünk!"

Megszólalt az Újpesten megkéselt rendőr: "Nagyon köszönöm a kiállást mellettünk!"

Kilépett a DK-ból az óbudai alpolgármester, mert csalódott Gyurcsány Ferencben

Kilépett a DK-ból az óbudai alpolgármester, mert csalódott Gyurcsány Ferencben