szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Átlahos betegáramlás volt hétfőn, fennakadások nélkül látták el a betegeket az egri kórházban - közölte kedden az intézményt működtető HospInvest Zrt. régióigazgatója.

A hétfői betegáramlást a HospInvest vezetői mérték és összehasonlították az azonos időszak adataival, majd megállapították, hogy a betegforgalom átlagos volt - közölte Kosztura László. Ugyanakkor a terveknek megfelelően folytatódik az átállással kapcsolatos feladatok ellátása, de ebből a betegek már szinte semmit nem érzékelnek - tette hozzá. Az igazgató elmondta: a betegeknek nem kellett többet várakozniuk a megszokottnál és az ellátás valamennyi osztályon teljes.

A megerősített sürgősségi betegellátó osztályon az sem okozott fennakadást, hogy a hétfői tragikus tiszafüredi baleset áldozatai közül hét sérültet szállítottak a kórházba. Szerinte csupán a receptvények pótlása okozott nehézséget számunka, mert nem tudtak elég nagy mennyiségű receptet igényelni az OEP-től. Ez átmeneti kellemetlenséget okozott a betegeknek időnként, mert várniuk kellett a receptekre - fűzte hozzá.

Kosztura László összességében úgy fogalmazott, hogy a kórházban továbbra is nyugodt gyógyítás zajlik. A dolgozók nagyon keményen, maximális erőbedobással dolgoznak, az ellátásszervezés mellett nekik is köszönhető, hogy minden beteg időben megkapta az ellátást.

Mindez azt jelenti: bebizonyosodott, hogy azok a dolgozók jelentik a kórház igazi értékét, akik aláírták a munkaszerződésüket, és ezzel vállalták, hogy a HospInvesttel együtt fejlesztik a kórházat.
 
A szocialista vezetésű hevesi megyegyűlés március 25-én hagyta jóvá azt a szerződést, amelynek alapján HospInvest Zrt. működtetheti az egri kórházat. A Fidesz mindvégig azzal vádolta a megye szocialista vezetését, hogy a HospInvestre szabták a pályázatot. Az "Egri Kórházvédő Bizottság" ugyanakkor azt állította, hogy személyzet hiányában csak "virtuális kórházat" működtethet a HospInvest, vagyis össze fog omlani az ellátás.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fucsovics döntőbe jutott a rotterdami tenisztornán

Fucsovics döntőbe jutott a rotterdami tenisztornán

„Miért? Digitális oktatás lesz? Jaj, de jó, egész nap biciklizhetek az utcán!”

„Miért? Digitális oktatás lesz? Jaj, de jó, egész nap biciklizhetek az utcán!”

Korrupcióüldözés Szlovákiában: pár másodperccel a szabadulását követően vették őrizetbe a politikust

Korrupcióüldözés Szlovákiában: pár másodperccel a szabadulását követően vették őrizetbe a politikust