szerző:
MTI

Magyarország egy-két héten belül várja a szlovák információkat, bizonyítékokat és felvételeket a dunaszerdahelyi esettel kapcsolatban - mondta Göncz Kinga külügyminiszter.

A kormányszóvivői tájékoztatón a magyar diplomácia irányítója abszurdnak nevezte azt a szlovák állítást, hogy a magyar titkosszolgálatok provokálták volna ki a konfliktust a rendőrök és a magyar szurkolók között.

Göncz Kinga arról is beszélt, hogy a dunaszerdahelyi focimeccsen történt rendőri beavatkozás nem segítette a hivatalos miniszterelnöki találkozó megszervezését.

A dunaszerdahelyi esetre adott válaszok is azt mutatják, hogy Szlovákiában minden parlamenti és kormányzati döntésben megjelenik a nacionalizmus - tette hozzá.


Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Világ

Orbán: ki kell vizsgálni a Dunaszerdahelyen történteket

Orbán Viktor szerint a "legapróbb részletekig" ki kell vizsgálni a szombati dunaszerdahelyi futballmérkőzésen történteket, a parlamenti képviselőknek rá kell szorítaniuk a kormányt, hogy tegyen jelentést az ügyben a rendészeti bizottság előtt; a Fidesz elnöke erről újságírói kérdésre beszélt hétfőn, pártja frakcióülése után.

MTI Világ

SME: mindkét fél buzgón készült a dunaszerdahelyi botrányra

Sem a szlovák, sem a magyar térfél nacionalistái nem várhattak volna jobbat a szombaton "Dunaszerdahely mellett" megvívott csatánál, ahol feltűnően sok volt a politikus; ez pedig azt jelzi: mindkét fél buzgón készült az eseményre, hogy a várható botrányt azonnal politikai propagandájuk műsorára tűzzék - írta hétfőn a SME.

MTI Világ

Dunaszerdahelyi "vérengzés": hazudnak a rendőrök?

Olyan amatőr videofelvételeket mutattak be kedden Dunaszerdahelyen a helyi futballcsapat vezetői és a város polgármestere, amelyeknek egyetlen jelenete sem igazolja a szlovák rendőrség állításait, ellenkezőleg: a képsorokon látható, hogy az egyik kommandós minden ok nélkül odalép egy békésen ácsorgó idősebb magyar szurkolóhoz és a megüti.

hvg.hu Világ

Szurkolói videók a dunaszerdahelyi meccsről

Az indulatok a tegnapi, botrányba fulladt DAC-Slovan mérkőzés másnapján sem csillapodnak. A videomegosztókra egyre másra kerülnek fel a helyszínen járt szurkolók kisfilmjei. Ezekből válogattunk.

HavariaPress Itthon

Dunaszerdahely: semmit sem látni a szlovák bizonyítékokból

Bizonyító erejű videofelvételeket ígért a magyar hatóságok számára a szlovák rendőrség annak igazolására, hogy megalapozott volt a dunaszerdahelyi stadionban történt hétvégi rendőrattak. Eddig azonban semmiféle ilyen videó nem került nyilvánosságra - jelenti a HavariaPress.

MTI Itthon

Dunaszerdahely: az ORFK tájékoztatást kért a szlovákoktól

Hivatalos tájékoztatást kért a szlovák rendőrségről az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a dunaszerdahelyi labdarúgó mérkőzésen történt intézkedések okairól. Az intézkedések jogi megalapozottságáról, az előállított személyekről, az eljárásokról, a sérültek számáról és állapotáról.

Nem tartotta be a súlykorlátozást a busz, majdnem leszakadt alatta a híd – videó

Nem tartotta be a súlykorlátozást a busz, majdnem leszakadt alatta a híd – videó

Tudós állította, de hazugság, amit a női hisztériáról és a vibrátorról eddig mondtak

Tudós állította, de hazugság, amit a női hisztériáról és a vibrátorról eddig mondtak

Durván elszaporodtak a pockok, vis maior helyzet van a földeken

Durván elszaporodtak a pockok, vis maior helyzet van a földeken

Három beszédírót tart Kásler Miklós, de azt nem tudhattuk meg, mennyiért

Három beszédírót tart Kásler Miklós, de azt nem tudhattuk meg, mennyiért

Előleg vagy foglaló? Vigyázzon, mit ír alá, milliókat bukhat egy szó miatt

Előleg vagy foglaló? Vigyázzon, mit ír alá, milliókat bukhat egy szó miatt

Szél Bernadett: Téboly, ami itt van!

Szél Bernadett: Téboly, ami itt van!