szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

Összeállítása nem felel meg a szakma szabályainak – állítja Csanádi Gábor, az ELTE Társadalomtudományi Karának intézetigazgatója a nemzeti konzultációs testület alkotmánykérdőívéről a HVG friss számában.

Az Eötvös Károly Intézet által felkért kutató módszertani szempontból elemezte a kérdőívet. Egyebek mellett megállapította, hogy egyes kérdései sugalmazóak, másoknál a megfogalmazók elfelejtették, hogy a válaszolók nem mind jogászok. Ráadásul a „felmérés” nem is reprezentatív. Csanádi különösen sajnálatosnak tartja, hogy a Magyar Tudományos Akadémia elnöke aláírásával hitelesítette a kérdőív tudományos szakszerűségét.

A szakértői vélemény összefoglalója a friss HVG Dosszié rovatában olvasható.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!