szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Magyar Szocialista Párt (MSZP) elnöke, Mesterházy Attila szerint az elmúlt egy évben sikerült stabilizálni az MSZP helyzetét, a párt megújítását pedig elkezdték. A szocialista párt elnöke a weboldalára vasárnap felkerült írásában azt hangsúlyozza: nem engedi, hogy munkájuk háttérbe szoruljon a reflektorfényért folytatott küzdelem miatt.

©
Mesterházy Attila írásában nyugalomra int, hangsúlyozva, hogy az MSZP-ben a kormányzásra való felkészülés mellett szabályaik betartására és fair viselkedésre van szükség, mert így bizonyíthatják, hogy méltók a választói bizalomra. Emlékeztet arra, hogy amikor tavaly nyáron megpályázta a pártelnöki posztot, elsősorban munkát ígért, hiszen a következményeiben az 1990-eshez hasonló választási vereség után újjá kellett építeni a pártot, és ma is ez a feladat.

A pártelnök szerint az MSZP helyzetének stabilizálása megtörtént, megújítása pedig folyamatban van. Megkezdődött a párt elvi-ideológiai és közpolitikai programjának, nemzetközi kapcsolatainak megújítása, új a képzési rendszer, részországgyűléseket rendeztek, a szocialista politikusok az idén minden választókerületbe elmennek - sorolja.

"Egyszóval: dolgozunk. Nem fogom megengedni, hogy sokunk kemény munkája háttérbe szoruljon a reflektorfényért folytatott küzdelem miatt" - írja Mesterházy Attila, megjegyezve, hogy ettől a munkától függ az MSZP és nem kis részben Magyarország jövője is.

A szocialisták szerdán több mint kilenc órán át tartó frakcióülésen vitatták meg Gyurcsány Ferenc kezdeményezéseit és az MSZP megújításának lehetséges irányait. Az ülés után Mesterházy Attila bejelentette: vitasorozatot kezdenek arról, hogyan lehet alkalmassá tenni az MSZP-t arra, hogy alternatívát kínáljon azoknak, akik csalódtak a kormányzati politikában. A képviselőcsoport minden tagja vállalta, hogy a vita eredményeként kialakuló többségi álláspontot elfogadja. "Én pedig azt a vállalást tettem, hogy ha valaki mégsem így gondolná majd a vita lezárulása után, akkor a többség véleményének érvényt fogok szerezni" - mondta a pártelnök szerdán.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!