szerző:
FN.hu
Tetszett a cikk?

Tarlós István főpolgármester még május elején jelentette be a súlyos metrótüzet követő sajtótájékoztatóján, hogy idén összesen 3,5 milliárd forint jut a 2-es metró felújítására. Az helyzet azóta annyit változott, hogy kivontak a forgalomból 43 metrókocsit és döntöttek műszaki átvizsgálásukról - írja az fn.hu.

Azt, hogy pontosan mennyi ivolt a kárérték a metrótűzben, azóta sem sikerült megállapítani  - tudta meg az fn.hu a Budapesti Közlekedési Központtól. Annyit azonban megtudtak, hogy a BKV Zrt. ugyan rendelkezik biztosítással a járművekre, viszont, hogy a biztosítás fedezi-e a kárértéket, szintén tisztázatlan.

Marad tehát a jelzett 3,5 milliárd forint, amit a portálnak adott közlés szerint elsősorban az üzemeltetési szempontból elengedhetetlen biztonsági- és működtető rendszerekre, rendszerelemekre költenek. Így, ajtóműködtető- és jelző rendszerre, vezérlési kábelek cseréjére, vezető pult felújításra, hangosításra, utastájékoztatás korszerűsítésére, és tűzjelző rendszer kiépítésére is.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) azt is közölte, hogy ezekkel a munkákkal sem tudtak még elindulni a Tarlós István által bejelentett 43 darab metrókocsi forgalomból történő kivonása miatt, ugyanis ez az eredeti felújítási tervet módosítja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mangó Gabriella háziorvos: Belejöttek a betegek a „Facebook-rendelő” használatába

Mangó Gabriella háziorvos: Belejöttek a betegek a „Facebook-rendelő” használatába

Állítólag az arcmaszk miatt verekedett össze két ember egy csepeli buszon

Állítólag az arcmaszk miatt verekedett össze két ember egy csepeli buszon

A Jobbik feljelenti Hollik Istvánt rémhírterjesztésért

A Jobbik feljelenti Hollik Istvánt rémhírterjesztésért