szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Gyurcsány Ferenc arról számol be legfrissebb Facebook-bejegyzésében, hogy nagykövetek "nagyobb csoportjával" találkozott csütörtök reggel, az ő kezdeményezésükre. Az apropót mentelmi jogának felfüggesztése adta.

A nagykövetek a volt miniszterelnök szerint a Sukoró-ügyön túl véleményt mondtak arról, hogy miként látják a magyar igazságszolgáltatás függetlenségének (függőségének) ügyét, Orbán fix árfolyamon történő adósságtörlesztésének kérdését, és beszélgettek a költségvetési helyzetről, az ellenzék állapotáról, "meg némi személyes, családi történet is előkerült".

"Hiába a kommunikációs erőlködés, a nagykövetek elég pontosan látják helyzetünket. És a WikiLeaks-iratok óta tudjuk, hogy ezt jelentésekben megírják. Nem kell ballilberális öszeesküvés, hogy Európa kormányai, a vezető európai lapok határozott véleményt fogalmazzanak meg Orbán rezsimjéről. Ahogy látom, ezt meg is teszik" – írja Gyurcsány Ferenc a Facebookon.

Mint arról beszámoltunk: 306 igen, 52 nem ellenében felfüggesztette Gyurcsány Ferenc mentelmi jogát az Országgyűlés hétfő késő este. A volt kormányfő azt mondta, koncepciós per zajlik ellene. "Az ügyészség valótlant állít, hazudik. Amit mond, amit megküldött az Országgyűlésnek, a gyanúsításnak egyetlenegy szava nem helytálló" – mondta beszédében, mielőtt mentelmi jogáról szavaztak volna a képviselők.

Gyurcsány Ferencet hivatali visszaéléssel gyanúsítaná meg az ügyészség a sukorói kaszinóberuházással összefüggésben, ezért kérte mentelmi jogának felfüggesztését. A szocialista bizottsági tagok ellenszavazata mellett ezt javasolta az Országgyűlésnek a parlament mentelmi bizottsága is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!