szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Áder János köztársasági elnök is részt vett egykori osztálya, a 12D 35 éves szombati osztálytalálkozóján a győri Révai gimnáziumban - közölte a kisalfold.hu.

Az 1977-ben végzett osztály szombati találkozójára Áder most részben azért ment el, mert az öt évvel ezelőtti, harmincéves találkozón nem tudott részt venni brüsszeli EP-képviselői munkája miatt, és akkor levélben köszöntötte a társakat - közölte a kisalfold.hu, amely egy fotót is közzétett az egykori osztályról.

A találkozón Áder "elsősorban arról beszélt, milyen lelki dilemmákat okozott neki a felkérés, mivel be szerette volna fejezni a brüsszeli munkáját, illetve azzal is tisztában van, hogy a családja mostantól jóval többet szerepel a nyilvánosság előtt. János ugyanolyan közvetlen ember benyomását keltette, mint anno, úgy érzem, e téren semmit nem változott" - mondta a portálnak Somorjai László, Áder János volt osztálytársa.

"Áder János a gimnáziumi évek alatt jó kiállású, határozott diák volt az órákon. Emellett a sportban is kitűnt, nagyszerűen kézilabdázott. Talán kevesen tudják róla, hogy kiváló humorérzéke van; szombaton eszünkbe jutott, hogy a káptalandombi menzára menet milyen sokat nevettünk anno" - folytatta Somorjai, aki hozzátette, neki "nem volt szimpatikus János 2002-2006 közötti parlamenti ciklusban történt szerepvállalása, akkor ugyanis ő volt a Fidesz megmondó embere".

"Annál kellemesebb meglepetés volt számomra a beiktatásakor elhangzott, jól felépített beszéde, amelyben méltányolta embertársait - ami tőlünk nyugatra általános viselkedési norma - és a korábbi köztársasági elnököket" - tette hozzá a férfi.

A köztársasági őrezred már napokkal Áder látogatása előtt feltérképezte a Révait biztonsági szempontból - mondta a volt osztálytárs. "Áder Jánosnak sok sikert és kitartást kívánok a köztársaság elnöki mandátuma alatt" - közölte Horváth Péter, a Révai-gimnázium igazgatója.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meglódult az elektromosautó-piac Európában

Meglódult az elektromosautó-piac Európában

Titkos üzenetet rejtett el weboldalán Joe Biden: aki észrevette, jó úton indult el egy állás felé

Titkos üzenetet rejtett el weboldalán Joe Biden: aki észrevette, jó úton indult el egy állás felé

Hatalmas paneltűz volt Kispesten, négy embert kimenekítettek a tűzoltók

Hatalmas paneltűz volt Kispesten, négy embert kimenekítettek a tűzoltók