szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Elnézést kért a Jobbik karcagi alapszervezete Kovács Sándortól, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés fideszes elnökétől a családját érintő valótlan állítások miatt; a gesztus egy bírósági végzés nyomán született meg, miután a politikus jogi úton követelt elégtételt a személyét és családját ért támadások miatt.

Mint a szebbjovokarcag.blog.hu oldalon lévő közleményben olvasható: "a Karcagi Városi Bíróság 3.B.277/2012/4. számú végzésének megfelelően a 2011. október 22-én megjelent 1956 karcagi hősei és hóhérai című cikkhez a Jobbik karcagi alapszervezetének állásfoglalásaként a blogon csatolt nyilatkozatban a Jobbik karcagi alapszervezete valótlanul állította, hogy a megyei közgyűlés és a helyi Fidesz vezetőjének, Kovács Sándornak az anyai és apai nagyapja pufajkás volt, illetve, hogy édesapja hűségesen szolgálta az elnyomó kommunista hatalmat. A jogsértésért mind Kovács Sándortól, mind családjától elnézést kérünk".

Kovács Sándor az esetről szerdán az MTI-nek elmondta: a rágalmazás ügyében a múlt héten tartott előzetes tárgyaláson az érintettek elismerték hibájukat, ő pedig ezután bíró felvetésére hajlandó volt békülni, és visszavonta feljelentését.

Az ügy előzménye, hogy 2011. október 23-án a karcagi megemlékezésen Kovács Sándor ünnepi beszéde közben egy egyenruhába öltözött férfi az egykori Államvédelmi Hatóságra utaló táblát emelt a magasba, "Az ÁVH szelleme tovább él!" felirattal.

Egy nappal korábban, 2011. október 22-án az interneten a szebbjovokarcag.blog.hu címen visszaemlékezés jelent meg az 1956-os karcagi eseményekről, így a pufajkásoknak nevezett verőlegények kegyetlenkedéseiről is. Ezzel kapcsolatban a Jobbik karcagi alapszervezete - szintén a világhálón - állásfoglalást tett közzé, amelyben nagyszülei "érintettsége" miatt tiltakoztak Kovács Sándor személye ellen, és lemondásra szólították fel közjogi posztjairól.

Kovács Sándor akkor az MTI-vel azt közölte: "nekem nem voltak ilyen nevű nagyapáim, és mélyen sértő számomra a meggyalázásuk".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hétfőtől kötelező az új, jobban értelmezhető energiacímkék használata

Hétfőtől kötelező az új, jobban értelmezhető energiacímkék használata

Szovjet időgép: beültünk egy 492 kilométert futott régi Ladába

Szovjet időgép: beültünk egy 492 kilométert futott régi Ladába

Kiállt a dolgozókért, ezért kirúgták a cserkeszőlői fürdő szakszervezeti titkárát

Kiállt a dolgozókért, ezért kirúgták a cserkeszőlői fürdő szakszervezeti titkárát