szerző:
hvg.hu

Piros szintű riasztás van érvényben péntek éjfélig a hófúvás miatt Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Vas, Zala és Somogy megyében. Ezeken a helyeken magas hótorlaszokat emelhet az erős szél. Ugyancsak erős hófúvás miatt másodfokú, narancssárga figyelmeztetést adtak ki péntek éjfélig Baranya, Bács-Kiskun, Tolna, Fejér és Komárom-Esztergom megyére. A katasztrófavédelem és a Magyar Közút azt kéri: Nyugat-Dunántúlon senki ne induljon útnak. Több megyében elzárt települések is vannak. Sok a baleset, ami még jobban megnehezíti a közlekedést. A hvg.hu percről percre követi az eseményeket.

1 2 3 4 5 6 7
10
Sorrend megfordítása

Hóhelyzet: 29 falu van a világtól elzárva

Zala megyében már nincs elzárt település.

Ideiglenesen bejöhetnek Szlovénia felől a kamionok

Két órára, 20.30 és 22.30 óra között megnyitották péntek este a teherforgalom előtt a tornyiszentmiklósi magyar-szlovén határátkelőt, így ismét beléphetnek az országba a 7,5 tonna feletti össztömegű tehergépjárművek. A korlátozást pénteken 10.30 órától rendelték el Szlovénia irányából, amit a Zala megye területén kialakult időjárási körülmények, hóátfúvások, útlezárások, forgalomelterelések indokoltak.

Két faluba továbbra sem eljutni közúton Győr-Moson-Sopronban

A Győr-Moson-Sopron megye délnyugati szegletében, Vas megye közelében fekvő Csér és Und községbe jelenleg sem lehet eljutni közúton. A hófúvás miatt továbbra sem nyitották meg a 86-os főút Csorna és Répcelak közötti szakaszát.

Budán 9 centi hó esett ma

Budapesten latyakosak a főutak, a közösségi közlekedés folyamatos - közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. péntek este. Továbbra is folyamatosan, a legmagasabb készültségi fokozatban, teljes téli "célgépflottájával" végzi a budapesti főutakon a hó eltakarítását és a síkosságmentesítést. A közlemény szerint péntek reggel 8 óra óta a budai hegyvidéken kilenc centiméter friss hó esett, a pesti városrészben ennél kevesebb. 

A közterület-fenntartó a havazás idején folytatja az összesen 1200 kilométer hosszúságú fő- és közösségi közlekedési útvonalak, a hidak, a felüljárók, az autóbuszvonalak hegyvidéki szakaszainak, az autópályák bevezető szakaszainak, a Liszt Ferenc-repülőtérre vezető gyorsforgalmi út, a kórházakhoz, egészségügyi intézményekhez, a lakosság ellátásában fontos logisztikai bázisokhoz vezető útvonalak megtisztítását - áll a közleményben.

Olvasói kép: méteres hó a háztetőn

Olvasónk küldte: Vas megye, Csönge
©

Három falu kért kenyeret a katasztrófavédelemtől

Eddig három, a hó miatt nehezen megközelíthető településre, Rábatöttösre, Velemre és Rumra szervezte meg a kenyérszállítást a Vas Megyei Védelmi Bizottság operatív törzse, s a Rumi Többcélú Gyógypedagógiai Intézményben gondozott beteg gyerekek ellátásáról is gondoskodtak - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

Az elzárt települések száma Vas megyében 18-ról 16-ra csökkent, jelenleg még Acsád, Tormásliget, Mesterháza, Répceszentgyörgy, Lócs, Iklanberény, Kőszegpaty, Nemescsó, Vasszilvágy, Vassurány, Nemesládony, Nagygeresd, Chernelházadamonya, Meszlen, Keléd és Bő megközelíthetetlen, a közútkezelő folyamatosan dolgozik az utakon.

 

Kelet felé tart a havazás

Továbbra is fenntartotta több dunántúli térségre a legmagasabb fokú, piros riasztását az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) pénteken kora este. A szolgálat szerint szombaton Kelet-Magyarországon 10-15 friss hó eshet.

©

Még több települést zárt el a havazás

A Dunántúlon 26 település megközelíthetetlen és csaknem negyven útszakasz járhatatlan a reggel óta tartó havazás miatt - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. péntek este. Korábban még 18, illetve 24 elzárt településről érkezett híradás.

Elakadt autósok: 27-en a kultúrházban alszanak

Beled művelődési házában 24 felnőttet és 3 gyereket szállásoltak el, mindannyian a 86-os úton fekvő település körzetében akadtak el járművel a hóban - közölte a Győr-Moson-Sopron megyei katasztrófavédelem.

Akadozhat a BKK honlapja

Karbantartás miatt a hétvégén "kimaradások" lehetnek a bkk.hu oldalon - közölte a közlekedési központ. Az aktuális forgalmi információk a BKK Facebook-oldalán lesznek elérhetőek. A BKK honlapja hétfő reggel, az országos káoszt okozó hóesés idején felmondta a szolgálatot, akkor sokáig elérhetetlen maradt az oldal. A társaság akkor is a Facebookon tájékoztatta az utasokat az aktuális közlekedési helyzetről a fővárosban.

1 2 3 4 5 6 7
10

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Olivia Newton-John és John Travolta 41 év után felvette a Grease-kosztümöt

Olivia Newton-John és John Travolta 41 év után felvette a Grease-kosztümöt

Gyönyörű timelapse-film készült Pécsről

Gyönyörű timelapse-film készült Pécsről

Sűrű napjai vannak a magyar barlangi mentősöknek

Sűrű napjai vannak a magyar barlangi mentősöknek

Michelisz nyerte az első WTCR-futamot, nőtt az előnye

Michelisz nyerte az első WTCR-futamot, nőtt az előnye

Az én hetem: Krusovszky Dénesnek van ötlete, kit lőjünk fel az űrbe

Az én hetem: Krusovszky Dénesnek van ötlete, kit lőjünk fel az űrbe

Harmincezernél is több vasutas kap pluszpénzt karácsony előtt

Harmincezernél is több vasutas kap pluszpénzt karácsony előtt