szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Június 1-jén megváltozik a 7-es és 33-as buszcsalád menetrendje, új járatokkal váltják ki a 173-ast, a 173E-t és a 33E-t – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán a Facebook-oldalán.

A 7E viszonylaton közlekedő buszok hosszabb útvonalon, a Kelenföldi pályaudvartól Újpalota, Nyírpalota utcáig közlekednek majd, jelenlegi szakaszukon változatlan megállási rend szerint, míg új szakaszukon a Molnár Viktor utca, Fő tér és Vásárcsarnok megállóhelyeket érintik. Követési idejük a csúcsidőben 4-5 percre csökken.

A 173E járat megszűnik, helyette 107E jelzéssel indulnak buszok a 173E-ével megegyező útvonalon, de megállnak az Apolló utcánál is. Ezek a járatok csúcsidőszakban 4-5 percenként, egyéb időszakokban változatlan követési idővel indulnak, a 7E-vel felváltva.

További változás, hogy az eddigi 7-es és 173-as buszok pesti végállomásait felcserélik, így a 7-es autóbuszok Albertfalva vasútállomás és Újpalota, Nyírpalota út között, a 173-as viszonylatot felváltó új 7A járatok pedig a Bornemissza tértől a Bosnyák térig közlekednek csúcsidőszakban 6 percenként.

A 33-as buszcsalád esetében a 33E-t felváltó 133E és a 233E a Bosnyák térig közlekedik a Rákóczi út – Thököly út útvonalon módosuló megállóhely-kiosztással. A 133E Nagytétény vasútállomástól Háros vasútállomásig minden megállóhelyen megáll, utána csak a Városház téren, a Hengermalom útnál, a Kelenföldi Erőműnél és a Dombóvári útnál.

A 233E Budatétény vasútállomás (Campona) végállomástól a Jókai Mór utcáig minden megállóhelyen megáll, onnan csak a Háros vasútállomás, Városház tér, Savoyai Jenő tér, Leányka utcai lakótelep, Hengermalom út és Kelenföldi Erőmű megállóhelyeken. Onnan a buszok a Szent Gellért tér, Ferenciek tere, Astoria, Blaha Lujza tér, Keleti pályaudvar, Dózsa György út, Zugló vasútállomás érintésével jutnak el a Bosnyák térre. A 33-as busz vonalvezetése nem változik.

A 233E üzemideje is módosul, 5 és 10, valamint 13 és 20 óra között közlekedik, hétvégén viszont a módosítás után sem jár. A Budatétényi sorompónál a 33-as, 114-es, 213-as és a 214-es viszonylatok között működő bevárási csatlakozás megszűnik, az autóbuszok nem egyszerre, hanem felváltva, 23 óráig közös 5 perces követéssel közlekednek majd.

A módosítás több megálló nevét is érinti, egyebek mellett a Róna utca Tisza István térre, a Dózsa György út Reiner Frigyes parkra, a Prielle Kornélia utca Dombóvári útra módosul.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!