szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kivonták az utolsó szovjet-orosz metrókocsit is az M2-es metróvonalról kedd délelőtt, és ezzel párhuzamosan forgalomba állították az Alstomtól e vonalra megrendelt utolsó, huszonkettedik Metropolis-szerelvényt.

A Mityisinszkij Metrovagonmas Ev típusú szerelvényei 43 év szolgálat után búcsúztak a kelet-nyugati vonaltól, ahol a szerelvények csaknem 2 milliárd kilométert teljesítettek. Az utolsó Alstom-szerelvény forgalomba állításával befejeződött a vonal teljes járműcseréje.

Szeneczey Balázs városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes az ünnepélyes eseményen, az Örs vezér tere végállomáson a budapesti metrózás története fontos mérföldkövének nevezte az utolsó orosz szerelvény búcsúzását. A politikus köszöntét fejezte ki a metróvezetőknek, amiért az emberek biztonságban érik el úti céljukat.

©

Gallatz Zoltán, az Alstom Transport ügyfélkapcsolati igazgatója azt hangsúlyozta, hogy hosszú évek munkája és erőfeszítése húzódik a típuscsere mögött, amelynek lezárásához "új lendületet" adott Tarlós István főpolgármester és Patrick Kron, az Alstom-csoport elnök-vezérigazgatójának 2011-ben aláírt megállapodása. Tavaly szeptember 7., az első Metropolis-szerelvény forgalomba állása óta az új metrók 750 ezer kilométert tettek meg Budapesten.

©

Az M2-es vonalra szánt szerelvények leszállításával és üzembe helyezésével az Alstom most a 4-es vonalra szánt automata szerelvények ügyére fókuszál; arra a vonalra 15 szerelvény érkezik, ezek közül 6 már Magyarországon van, és 3 kapott eddig üzembehelyezési engedélyt – mondta Gallatz Zoltán.
   

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Árban is félelmetes 300 ezer euróért egy használt Audi RS7-R

Árban is félelmetes 300 ezer euróért egy használt Audi RS7-R

Ukrajna világörökségi listára tenné Csernobilt

Ukrajna világörökségi listára tenné Csernobilt

Závecz: Áprilisban is erősödött a Fidesz és a Jobbik is

Závecz: Áprilisban is erősödött a Fidesz és a Jobbik is