szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Orbán Viktor kormányfő személyesen tájékozódott az árvíz által veszélyeztetett baranyai településeken folyó védelmi munkálatokról hétfőn - írta közleményében a megyei védelmi bizottság elnöke.

A legintenzívebb védekezést folytató településen, Dunaszekcsőn Faller János független polgármester és Mácsai Antal Baranya megyei katasztrófavédelmi igazgató számolt be a felkészülés állásáról a miniszterelnöknek. Orbán Viktor ezután találkozott a védekezést folytató helyi lakossággal, az őket segítő önkéntesekkel, és megköszönte a rendkívüli helyállást.

Hargitai János, a védelmi bizottság elnöke közölte, hogy a kormány hétfőn az áradással összefüggésben veszélyhelyzetet hirdetett ki a mohácsi járás területére is. Ennek következtében rendkívüli árvízvédelmi készültség lépett életbe a Duna Baranya megyei szakaszának mindkét partján, így a mohácsi árvízvédelmi szakaszon, valamint a baja-margitta-szigeti árvízvédelmi területen is.

Hozzátette, a Duna vízállása hétfőn 15 órakor Mohácsnál 903 centiméter volt, 38 centivel magasabb, mint egy nappal azelőtt. A tetőzést Mohácsnál csütörtökre, 955 centiméterre, Dunaszekcsőnél 965 centiméterre várják, a vízmagasság azonban ennél 15 centiméterrel magasabb és alacsonyabb is lehet. A rekordmagasság 984, illetve 992 centiméter.

A mohácsi és a dunaszekcsői kompok nem közlekednek, a folyó teljes baranyai szakaszán hajózási tilalom van érvényben. A közúti közlekedésben ugyanakkor nincs korlátozás az árvíz miatt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
115 millió forint letaglózó ár, még ha egy Audi RS Q8-R-ről van is szó

115 millió forint letaglózó ár, még ha egy Audi RS Q8-R-ről van is szó

Visszavonja a kormány a civiltörvényt

Visszavonja a kormány a civiltörvényt

Úgy is hatásos lehet a kínai vakcina, ha az ellenanyagteszt negatív eredményt hoz

Úgy is hatásos lehet a kínai vakcina, ha az ellenanyagteszt negatív eredményt hoz