szerző:
MTI-OS
Tetszett a cikk?

A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége emlékezik a 74 éves korában elhunyt tudósra, a kommunikációelmélet és a pszicihátria szakértőjére.

Elhunyt Buda Béla. A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége (LESZ) munkatársai és országos vezetősége mély megrendüléssel fogadta dr. Buda Béla elvesztését - írta a LESZ kedden közleményben.

©

Ember- és szakmaszeretetét, óriási műveltségét, hatalmas tudásmennyiségét, valamennyi kapcsolatát önzetlenül és szerényen vetette latba az egészségmegőrzés nemzeti ügyéért, s ebben a lelki elsősegély telefonszolgálatokért. Minden, a lelki egészséggel foglalkozó előadásában, tanulmányában megemlítette a telefonos segítőmunka specifikumait, és felhívta a figyelmet arra, hogy nélkülözhetetlen szerepe van az ellátásban ennek a munkának - írta a LESZ nevében Dr. Kálmánchey Albert.

1975-ben írt tanulmánya a témáról az első hazai összefoglaló munka volt, de máig érvényes. Emellett évtizedeken keresztül naprakészen frissítette az ismereteinket – a nemzetközi szakmai eredmények megismertetésével. Számtalan konferenciánkon tartott előadást, csoportot, ha elfoglaltsága engedte, hozzánk az első szóra jött. Vendégként hívtuk, de mindig ő hozott ajándékot: nagy sporttáskákkal hozta a folyóiratokat, könyveket, mindent, amije volt - írta a LESZ.

2012-ben adtuk át Buda professzornak a szövetség által alapított Dr. Szabó Pál díjat. Sokat kaptunk tőle, nem is tudjuk ezt most számba venni. Hálával gondolunk rá, a hiányával nagyobbnak érezzük munkánk felelősségét a szolgálatban, ahogy ő nevezte, a "társadalom lelkiismereti őrtornyaiban" - olvasható a közleményben.

Igen tisztelt Professzor úr! Kedves Béla! Örök hálánk és köszönetünk mindenért! Isten nyugosztaljon! - búcsúzott a LESZ Buda Bélától.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az én hetem: Krusovszky Dénes Sas Józsefre emlékezve Bruce Springsteent dúdol

Az én hetem: Krusovszky Dénes Sas Józsefre emlékezve Bruce Springsteent dúdol

Sugárterápiába fektet a volt egészségügyi államtitkár

Sugárterápiába fektet a volt egészségügyi államtitkár

Elnöki kegyelmet kér QAnon Sámán, mondván, ő csak Trump utasításait követte

Elnöki kegyelmet kér QAnon Sámán, mondván, ő csak Trump utasításait követte