szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint Kőrös Gusztáv ellentmondásos állításai konkrét vádakat fogalmaznak meg baloldali politikai szervezetekkel szemben. A baloldal szereplői még egymásnak is hazudoznak - mondta Kocsis Máté.

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint a baloldal pártjai egyre mélyebben süllyednek bele a bajai hamisítási botrányba. Kocsis Máté kedden sajtótájékoztatóján reagált Kőrös Gusztávnak, a bajai videó egyik készítőjének előző esti nyilatkozatára.

A Demokratikus Koalíció (DK) volt tagja az ATV-nek egyebek mellett arról beszélt, hogy a bajai időközi választással összefüggésben készült felvételt Király György, az MSZP sporttagozatának alelnöke kérte tőlük.

"A baloldalon még egymásnak is hazudoznak"

A Fidesz kommunikációs igazgatója azt mondta, Kőrös Gusztáv ellentmondásos állításai konkrét vádakat fogalmaznak meg politikai szervezetekkel szemben. A korábbi DK-tag - akinek a videó nyilvánosságra kerülése után távoznia kellett a pártból - szavaiból az is világosan látszik, hogy e szervezetek mindenre képesek a hatalom megszerzéséért - tette hozzá Kocsis Máté. Az interjúból emellett kiderült - folytatta -, hogy a baloldalon még egymásnak is hazudoznak, egymást is becsapják.

A Fidesz szerint a törvény teljes szigorával kell eljárni azokkal szemben, akik részt vettek a hamis videó elkészítésében, illetve akik érintőlegesen belekeveredtek a botrányba - mondta a kormánypárti politikus, közölve: arra kérik a hatóságokat, hogy az új részletekre is tekintettel járjanak el, nem kihagyva abból a Gyurcsány Ferenc vezette DK szerepét sem. Kocsis Máté egyébként eldöntendő kérdésnek nevezte, hogy a DK szándékos vagy véletlen szerepet játszott a bajai ügyben.

Emlékeztetett egyúttal a büntető törvénykönyvet (Btk.) szigorító, a parlamentnek hétfőn beterjesztett javaslatukra, amelynek célja, hogy ne fordulhasson elő újra a bajai videoügyhöz hasonló eset. A Btk.-módosítás várhatóan december elején lép majd hatályba.

Az MSZP rendelhette a videót

Kőrös Gusztáv hétfő esete az ATV Egyenes beszéd című műsorában arra a kérdésre, hogy ki volt a megbízójuk, úgy válaszolt: Király György felhívta őket az irodájába, hogy "készítsünk egy oktató jellegű filmet". Azért, hogy azt zárt körben, egy konferencián mutassák be romáknak - mondta. Hozzátette: ott volt a szobában, ahol a videó készült. Közlése szerint a videót Károlyi Attilának, az MSZP Fejér megyei sporttagozata elnökének adta át. Kőrös Gusztáv úgy fogalmazott: "nagyon átvertek minket, kihasználtak minket".

Mint fogalmazott: "ha magánakcióról beszélünk, akkor nem viszi be a pártházba, nem" mutatja "meg a kabinetvezetőnek, nem hívja fel a pártelnököt"... emögött "szerintem 100 százalék ott van az MSZP. Mesterházy Attila -  úgy gondolom - azt hitte, hogy evvel a DVD-vel … megnyílik előtte  a választás, ugyanis túl közel van a választás. Mélyen sajnálom" és  elítélek "bármilyen pártvezetőt"," aki ilyen … aljas módon próbál meg választásokon sikereket elérni" - tette hozzá.

Király György október 22-én közleményt adott ki, amelyben azt írta, hogy a felvétel elkészítéséhez nincs semmi köze, annak elkészítésében sem megrendelőként, sem más módon nem működött közre.

Az MSZP hétfő esti közleményében azt írta: a bajai videó készítésében közreműködő volt DK-tag súlyosan valótlan kijelentéseket tett az ATV-ben, ezért rágalmazásért és becsületsértésért jogi lépéseket tesznek.

Előzmények

A hvg.hu-ra október 18-án került fel egy videó a bajai időközi választással összefüggésben, amiről a rendőrségi nyomozás kiderítette, hogy hamisítvány, az azon szereplők megrendezett helyzetet játszottak el a megismételt önkormányzatiképviselő-választás után. A videón egy közvetítő 200 ezer forintot ad át néhány helyi férfinak, és további pénzt és tűzifát ígér nekik, ha ők és családtagjaik is elmennek szavazni a bajai időközi választásra. A méltatlankodó férfiak többször is rákérdeznek, és a közvetítő megerősíti, hogy a pénzt Kovács Csaba, a Fidesz jelöltje, illetve Zsigó Róbert, Baja polgármestere, a Fidesz szóvivője küldte.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság egy héttel ezelőtt közölte, hogy a felvételt egy a készítésekor is jelen lévő ember átadta egy ismerősének, aki egy további közreműködővel közösen elvitte a szocialista párt székházába, ahol két embernek adták át.
    Az MSZP elnöke többször kijelentette, hogy sem a szocialista pártnak, sem egyetlen politikusának nincs köze a bajai választással kapcsolatos videó elkészültéhez.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Kúria ítéletéből tudta meg Mészáros Lőrinc, hogy közszereplő

A Kúria ítéletéből tudta meg Mészáros Lőrinc, hogy közszereplő

Buszokat fognak be mentőautónak Londonban, annyi a koronavírusos beteg

Buszokat fognak be mentőautónak Londonban, annyi a koronavírusos beteg

Index: Egymillió orosz vakcinát vehet Magyarország

Index: Egymillió orosz vakcinát vehet Magyarország