szerző:
hvg.hu

Saját elmondása szerint "halálos fenyegetést" kapott egy bevásárlóközpontban Zuschlag János. Szerinte ez egyértelműen összefüggésben van azzal, hogy pénteken interjút adott a Napi Gazdaságnak a ma megjelenő botránykönyvéről. Zuschlag János szerint egy ellenzéki aktivista lehetett a fenyegető, rendőrségi feljelentést is tesz.

"Tegnap este olyan dolog történt, amire én magam nem gondoltam volna, hogy megérem Magyarországon. Megfenyegettek, amikor egy bevásárlóközpont ajtajában egy 40 körüli – úriembernek nem tudom, hogy nevezhető – ember azt mondta nekem, hogy „Ezt nem felejtjük el neked, és ezért meg fogsz halni" – nyilatkozta Zuschlag János a Hír Tv-nek vasárnap. Az egykori MSZP-s politikus elmondása szerint nem ismerte a fenyegetőt, aki "egy olyan ember lehetett, aki a jelenlegi ellenzék aktivistája, vagy az ő ideológiáját valló személy, hiszen nyilván jelen pillanatban az ő érdekeiket sérti elsősorban az én megjelenő könyvem".

Zuschlag a műsorban telefonon azt mondta: rendőrségi feljelentést tesz, "mert véletlenül sem szeretné", hogy akár a családját, vagy akár őt magát "rendszeres jelleggel lehessen fenyegetni".

©

Az önéletrajzi könyvéről Zuschlag János pénteken nyilatkozott először a Napi Gazdaságnak. Az interjúban azt állította, ötvenmillió forintot kapott annak idején egy nejlonszatyorban a szocialista párt titkos széfjéből azért, hogy visszalépjen a 2006-os választási kampányban. Azt is mondta, Gyurcsány Ferenc tudott azokról a fiktív szerződésekről, amelyek miatt ő börtönbe került.

A volt miniszterelnök ezt 2009-ben határozottan tagadta a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon, amikor tanúként hallgatták ki a Zuschlag-perben. „Minisztérium vezetésében arra, arról tudás, gyanú, információ, hogy emögött van jogszerűtlen, erkölcstelen szándék, tartalom vagy valóság, nem volt” – fogalmazott Gyurcsány Ferenc egykori sportminiszter.

A Blikk eközben azt írta: ismeretlenek ellopták a Zuschlag-könyv szerzőjének, Szalai Viviennek a laptopját. Az írónő autóját az Andrássy úton törték fel, a kocsiból a hordozható számítógépet vitték el, rajta a Zuschlag János történetét feldolgozó kötet kéziratával, illetve a teljes levelezéssel. A szerző lopás miatt tett feljelentést a rendőrségen.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!