szerző:
MTI

Készül a BKK a Múzeumok Éjszakájára: nosztalgiavillamos a Hűvösvölgybe, közvetlen busz a Ludwig Múzeumig és az Aquincumi Múzeumig, belvárosi buszjárat és a többi.

Öt múzeumi járatot indít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombat éjjel, a Múzeumok éjszakáján a rendezvényhelyszínek közötti közlekedésre.

A BKK pénteki közleménye szerint a járatok szombaton 18 órától vasárnap hajnali fél háromig közlekednek. A 16A várbusz üzemidejét is meghosszabbítják 2.40-ig. A járatokat a Múzeumok éjszakája karszalaggal lehet igénybe venni, amely felnőtteknek 1500, gyerekeknek (6-18 éves korig) 600 forintba kerül.

Az 1-es jelzésű múzeumbusz 6-8 percenként közlekedik a Nyugati pályaudvar - Ferdinánd híd - Podmaniczky utca - Dózsa György út - Andrássy út - Deák Ferenc tér - József Attila utca - Széchenyi István tér - Akadémia utca - Nádor utca - Vértanúk tere - Báthory utca - Szemere utca - Szent István körút - Nyugati pályaudvar útvonalon.

A 2-es járat a Deák Ferenc térről indulva a Károly körút - József Attila utca - Lánchíd - Hunyadi János út - Palota út - Dózsa György tér - Attila út - Vérmező út - Széna tér - Margit körút - Bem József utca - Margit körút - Margit híd - Nagykörút - Podmaniczky utca - Bajcsy-Zsilinszky út - Deák tér útvonalon közlekedik 2-3 perces követési idővel.

A 3-as busz 5-6 percenként indul a Népligetből és az Elnök utca - Könyves Kálmán körút - Üllői út - Kálvin tér - Kiskörút - Deák tér - Andrássy út - Dózsa György út - Városliget - Ajtósi Dürer sor - Stefánia út - Kerepesi út - Mosonyi utca - Fiumei út - Orczy út - Üllői út - Könyves Kálmán körút útvonalon tér vissza a Népligetbe.

A 4-es múzeumbusz a Ludwig Múzeumtól indulva a Rákóczi hídon át a Szerémi út - Kitérő út - Leányka utca - Savoyai Jenő tér - Leányka utca - Kitérő út - Budafoki út - Szent Gellért tér - Fővám tér - Kiskörút - Deák Ferenc tér - Kiskörút - Üllői út - Haller utca - Soroksári út útvonalon közlekedik 7-10 percenként.

Az 5-ös járat szintén a Nyugati pályaudvartól indul és a Szent István körút - Margit híd - Árpád fejedelem útja - Szépvölgyi út - Folyondár utca - Mátyáshegyi út - Kolostor út - Folyondár út - Szépvölgyi út - Árpád fejedelem útja - Flórián tér - Szentendrei út - Pók utca felé jár, majd ugyanezen az útvonalon tér vissza a Nyugati pályaudvarra.

A Múzeumok éjszakája rendezvényeihez kapcsolódóan idén is közlekednek majd nosztalgiavillamosok a városban. A Deák Ferenc tér és Hűvösvölgy között az "A" jelzésű, 436-os pályaszámú, valamint az 1970-es évekig közlekedő 2624-es nosztalgiavillamossal utazhatnak, Hűvösvölgy és a Széll Kálmán tér között pedig a 1074-es, barna, 102 éves, favázas villamos közlekedik "Q" jelzéssel.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!