szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A budapesti 30 kilométeres kivágatú radarképeken is jól látszott a belvárosban kedden keletkezett tűz – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

A budapesti doppler radar alábbi képein nem csupán a csapadék- és felhőelemek láthatóak, a berendezés ugyanis az Andrássy úti tűz miatt keletkezett füst apró szemcséit is érzékelte – írta közleményében az OMSZ.

Budapesti radarkép kedd délután 16:35-kor
©
Budapesti radarkép kedd délután 16:40-kor
©

Ahogy arról a hvg.hu is beszámolt, a Kodály köröndnél álló négyszintes épület kedd délután gyulladt ki, a felszálló hatalmas füstöt még Budán is látni lehetett.

A mentőszolgálat hat autóval vonult ki, három embert láttak el a helyszínen, de senkit sem kellett kórházba szállítani. A rendőrség később azt közölte, két ember őrizetbe vettek a tűzzel kapcsolatban.

Több ezer négyzetméternyi terület gyulladt ki, 80 tűzoltó oltotta a lángokat a legmagasabb riasztási fokozatban. A környéket lezárták. Az MTI munkatársa azt látta a helyszínen, hogy a tetőszerkezet kiégett, tégla- és gerendadarabok zuhantak az épület elé, egy autó meg is rongálódott.

©

A szóban forgó Andrássy úti palotáról, illetve a felújítását végző cégről májusban a Figyelő is írt. A beszámoló szerint az épület rekonstrukciójára létrejött Andrássy út 83-85 Kft. projektcég tulajdonjogot szerzett az épület harmadik emeletén, de sem a közös költséget nem fizette, sem a felújításokkal nem haladt. A harmadik emeleten lakókat költöztettek el, falat és födémet bontottak, majd abbamaradt a munka.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Akik vállalták a kockázatot: Covid-oltást tesztelőkkel beszéltünk első tapasztalataikról

Akik vállalták a kockázatot: Covid-oltást tesztelőkkel beszéltünk első tapasztalataikról

Máris felfüggesztették Nicolas Sarkozy korrupciós perét

Máris felfüggesztették Nicolas Sarkozy korrupciós perét

A Volner párt elnöke a kamupártokkal magyarázta a választási törvény miatt beadott módosítóját

A Volner párt elnöke a kamupártokkal magyarázta a választási törvény miatt beadott módosítóját