szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Továbbra is felügyelik a tűzoltók azt az Andrássy úti házat, amelynek leégett kedden a teteje és a harmadik emelete is tönkrement. Éjszaka is voltak kisebb parázslások, izzások, amelyeket meg kellett szüntetniük. A tűzoltók addig maradnak, ameddig kell.

Állandóan vigyáznak a tűzoltók az Andrássy úton kiégett palotára, és ha kell, a bontás idején is ott lesznek majd – mondta Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Az Andrássy út 83-85. szám alatti épület, az egykori vasutasház teteje és harmadik emelete órákon át lángolt kedden. Négy embert vittek füstmérgezés gyanújával kórházba. A ház életveszélyessé vált, ezért a lakók egyelőre nem térhetnek vissza otthonukba.

Hassay Zsófia VI. kerületi polgármester szerdán azt mondta: az Andrássy úti ház lakóinak azonnali támogatást ad az önkormányzat, és gondoskodnak ideiglenes elhelyezésükről is.

©

A tűz miatt kedden két férfit vettek őrizetbe, akik meggyanúsításuk miatt panasszal éltek.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője szerdán azt mondta: a kerületi ügyészség megállapította, hogy a két férfi előzetes letartóztatásának feltételei nem állnak fenn. Egyikük esetében a bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja is hiányzik. Ezért az ügyészség a két férfi azonnali szabadlábra helyezésére utasította a nyomozóhatóságot – tette hozzá.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata csütörtökön közleményt adott ki, amelyben azt írták: "A Budapest VI., Andrássy úton keletkezett épülettűz károsultjainak 2014. július 16-i gyűlésén részt vevő rendőr magatartása, elhangzott kifejezései miatt az országos rendőrfőkapitány valamennyi érintett elnézését kéri". Az esetről részleteket nem közöltek.

A Hír24 viszont beszámolt arról, hogy a szerdai gyűlésen egy bemutatkozást elmulasztó rendőr durván beszélt az érintettekkel. Például azt mondta: "nem kell a tragikomédia, nem kell a melodráma, jó?".

©

Az Aegon Magyarország az épületben 14 lakás biztosításáról gondoskodik. A társaságtól csütörtökön közölték, hogy a kiköltöztetéssel járó költségekre azonnali, 50 ezer forintos kárelőleget utalnak az érintett ügyfeleiknek.

A kárszakértők azonnal hozzálátnak a károk felmérésének, amint az épület biztonságosan megközelíthető lesz. Az Aegon a károk gyors rendezését ígérte.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Laborban előállított csirkehús kerül forgalomba Szingapúrban

Laborban előállított csirkehús kerül forgalomba Szingapúrban

Síléccel vagy túrabakanccsal a D-vitamin nyomában

Síléccel vagy túrabakanccsal a D-vitamin nyomában

Medián: Hasít a migránsozós narratíva, de itthon nincs többsége Orbán vétójának

Medián: Hasít a migránsozós narratíva, de itthon nincs többsége Orbán vétójának