szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A KDNP-s frakcióvezető szerint: 1. összehangolt támadás folyik Magyarország ellen. 2. A támadás politikai oka, hogy egyesek nem tudják elviselni a választási vereséget. 3. Az IMF megszorító javaslataival szembe kell szállni. 4. Az Alkotmánybíróság ne akarja kisajátítani a törvényhozást, mert az az övék.

Harrach Péter szerint a Magyarország elleni, "összehangoltnak tűnő" támadásoknak politikai, gazdasági és ideológiai okai vannak itthoni és európai részről egyaránt. A KDNP-s politikus erről a Keresztény Civil Szervezetek X. Országos Fórumán beszélt csütörtökön a Parlamentben.

Harrach szerint a politikai okok mögött az áll, hogy az érintettek nehezen tudják feldolgozni a választási vereségeket.

©

Harrach Péter szorgalmazta Magyarország gazdasági szuverenitásának védelmét, patrióta gazdaságpolitikát. Ennek eszközei között említette az egyes szolgáltatók visszavásárlását és a gazdasági fejlesztéseket "az IMF-megszorító javaslataival" szemben.

A kormánypárti politikus szerint az Alkotmánybíróság szereptévesztésben van, és nem az alapértékek védelmére koncentrál, hanem a törvényhozást szeretné kisajátítani. Ezért támogatják és segítik az Alkotmánybíróság eredeti célját, az alapértékek védelmét, de szeretnék a törvényhozást maguknak megtartani – rögzítette Harrach Péter.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Doku360: "A techno szerintem haladó zenehallgatóknak való"

Doku360: "A techno szerintem haladó zenehallgatóknak való"

Palvin Barbara lesz az MTV European Music Awards egyik műsorvezetője

Palvin Barbara lesz az MTV European Music Awards egyik műsorvezetője

A vírus állította meg a győri kézilabdásokat

A vírus állította meg a győri kézilabdásokat