szerző:
MTI-OS
Tetszett a cikk?

A március 15-én induló új csatornán egy reggel 6 órától éjfélig tartó híradót láthat majd a tévénéző, amelyet magazinműsorok szakítanak meg. Az este fél 8-as híradó továbbra is kiemelt szerepet kap, állandó műsorvezetője a hírportálokat kritizáló Németh Balázs, valamint Borsa Miklós lesz.

Közleményt adott ki kedden az MTVA, amelyben a március 15-vel induló megújult M1 új műsorstruktúráját ismertetik.

Mint írják, a március 15-től megújuló – és a jövőben napi aktuális csatornaként funkcionáló – M1 legfontosabb pillérei a híradók lesznek. Az M1 egyik sajátossága lesz, hogy tulajdonképpen egy reggel 6 órától éjfélig tartó híradót láthat majd a tévénéző, amelyet magazinműsorok szakítanak meg. A reggeltől estig tartó érzetet erősíti, hogy ötpercenként friss információk hangzanak el.
 
Az M1 nyolc házigazdája vezeti majd a híradókat. Az új napi aktuális csatorna egyik fő célja, hogy a híradók segítségével akkor mutassák be az ország és a nagyvilág eseményeit, amikor azok történnek – írják.

Németh Balázs
©

Bizonyos híradók nagyobb hangsúlyt kapnak majd: a hajnali elsőn kívül a 7 órás, a déli, a 18:00-kor kezdődő, valamint a klasszikus fél nyolcas is kiemelt kategóriát képvisel. A 19:30-as főhíradóra hatvan percet szentelnek a szerkesztők, amelynek két házigazdája – a jó híreket elhallgató hírportálokat kritizáló – Németh Balázs, valamint Borsa Miklós lesz. A Duna TV nézői is az M1 híradóit láthatják majd a jövőben, a megszokott időpontokban – áll a közleményben.

Egyedüliként a megújuló M1-en látható majd angol nyelvű híradó, így a Magyarország iránt érdeklődő külföldiek sem maradnak le semmiről a jövőben: a csatorna szerkesztői a távoli időzónákhoz igazítva két időpontot is kijelöltek a különleges híradás számára. Ennek köszönhetően az amerikai kontinensen, illetve az Ázsiában, valamint Ausztráliában élők is láthatják hazánk és a nagyvilág híreit.
 
Az első híradó március 15-én reggel 6:00-kor kerül adásba.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!