Tetszett a cikk?

Meglepő hírt közölt a Vasárnapi Hírek: azt állítják, hogy az államfő nem kért a terrorelhárítás védelméből.

Áder János köztársasági elnök helyett Polt Péter legfőbb ügyész személyi védelmét biztosítja ezután a Terrorelhárító Központ, állítja a Vasárnapi Hírek. A háttérben Orbán-Áder ellentétek sejtető lap szerinte e héten egy TEK-es állománygyűlésen (amelyet állítólag) kamerák rögzítették, komoly értetlenséget szült a váratlan bejelentés.

©

A Vasárnapi Hírek emlékeztet arra, hogy a Köztársasági Őrezred feldarabolása után a TEK kapta meg a három legfőbb közjogi méltóság (köztársasági elnök, miniszterelnök, házelnök) személyvédelmi feladatait, a többi védett személy testőrségét a Készenléti Rendőrség adta. A helyzetet bonyolította, hogy Kövér László házelnök 2013-ban létrehozta az Országgyűlési Őrséget, amely az Országház védelme mellett átvette az ő személyi testőrségét is. Most - áll a cikkben - Áder János kezdeményezte az önálló államfői őrség felállítását, ám ezt állítólag éppen Orbán vetette el egy kormányülésen, mondván, egy negyedik TEK-re végképp nincs szükség. Ezt követte a Vasárnapi Hírek szerint a döntés: Ádert ezentúl nem a TEK, hanem a Készenléti Rendőrség védi.

A lap tudni véli azt is, hogy ezentúl Polt Péter legfőbb ügyész kap kiemelt védelmet a TEK-től.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gigantikus hűtőrács az Audi Maybachra adott válaszán, a Horch luxusautón

Gigantikus hűtőrács az Audi Maybachra adott válaszán, a Horch luxusautón

Lázár János: Először is, Orbán Viktor örök

Lázár János: Először is, Orbán Viktor örök

Vajon hol létezhet még élet a Földön kívül?

Vajon hol létezhet még élet a Földön kívül?